Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Geely și Renault, parteneriat pentru a produce motoare pe benzină și tehnologie hibridă

Compania chineză Geely Automobile Holdings și producătorul francez de automobile Renault au anunțat marți că vor investi aproape șapte miliarde de euro, în baza unui nou parteneriat, pentru a dezvolta motoare pe benzină și tehnologie hibridă pentru mașini, relatează agenția Reuters.

Geely și Renault își propun ca, prin noul parteneriat, să producă motoare cu combustie internă (motoare termice) și sisteme hibride, în contextul în care principalii producători auto investesc pentru a realiza tranziția către vehiculele full electrice.

"Suntem încântați să începem această călătorie pentru a deveni un lider global în domeniul tehnologiilor hibride, oferind soluții cu emisii reduse pentru producătorii auto din întreaga lume", a declarat Eric Li, președintele Geely Holding Group, potrivit Reuters.

Noua companie va angaja 19.000 de persoane la 17 fabrici de producere a motoarelor și la cinci centre de cercetare și dezvoltare, au anunțat reprezentanții companiei Renault.

Principalul scop este de a furniza numeroși clienți industriali, precum Volvo, Proton, Nissan, Mitsubishi Motors și PUNCH Torino, notează sursa citată. Geely și Renault vor să producă anual aproape cinci milioane de motoare cu combustie internă, hibride plug-in hibrid.

În luna martie, agenția Reuters a anunțat că noua companie va avea venituri anuale de 15 miliarde de euro (16,53 miliarde de dolari).

De altfel, Saudi Aramco, care a semnat o scrisoare de intenție cu Renault și Geely în martie, evaluează realizarea unei investiții strategice în noua companie. Producătorul saudit de petrol a fost implicat în discuții avansate pentru a prelua o participație de până la 20% în joint-venture-ul Geely-Renault, au precizat surse citate de Reuters, la începutul acestui an.

Marile companii petroliere au colaborat cu producătorii auto pentru a dezvolta combustibili sustenabili și motoare pe bază de hidrogen în ultimii ani. În acest caz, Aramco ar deveni primul mare producător de petrol care investește în domeniul auto. Societatea mixtă ar urma să fie lansată în a doua jumătate a anului 2023.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE