Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

TikTok lansează propria platformă de streaming pentru muzică

TikTok își diversifică serviciile și are acum propria platformă de streaming muzical. Astfel, aplicația chinezească își propune să concureze cu serviciile oferite de Spotify și Apple Music.

Prin intermediul ByteDance, streamingul TikTok Music a fost lansat deja în Brazilia și Indonezia și este disponibil exclusiv cu abonament, dar cu o primă lună gratuită. Utilizatorii "își pot sincroniza conturile de TikTok și TikTok Music, pot asculta, descărca și partaja melodiile disponibile", după cum se arată în comunicatul oficial.

A fost lansat TikTok Music

În plus, serviciul oferă și o funcție de recunoaștere a melodiilor, asemănătoare cu cea oferită de Shazam, precum și posibilități de personalizare în ceea ce privește ascultarea muzicii, poate afișa versurile pieselor și permite utilizatorilor să colaboreze pentru a crea playlist-uri.

Pe lângă toate acestea, există și posibilitatea de a comenta pe marginea muzicii ascultate

Compania nu a precizat când se va extinde și în alte părți ale lumii, însă a semnat deja contracte de acces la catalogul mai multor case de discuri, precum Universal Music Group, Warner Music Group şi Sony Music.

În Indonezia, serviciul de streaming Resso își va înceta operabilitatea, însă utilizatorii își pot "migra" conturile pe TikTok Music, după cum precizează Wall Street Journal.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE