Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO Cele mai instagramabile locuri cu flori din Europa: De la valea ”curcubeu” din Italia, la un castel de poveste din Anglia

O dată cu venirea primăverii, Europa se umple de culoare, iar localnicii și turiștii se pot bucura de aer curat, copaci înfloriți și lanuri de flori.

Grădinile Keukenhof din Olanda sunt celebre pentru festivalul anual al lalelelor din fiecare primăvară. Regiunea Provence este recunoscută pentru lanurile mov de lavandă.

Numai că destinațiile populare sunt adesea invadate de turiști care vor să obțină instantaneele perfecte pentru Instagram.

Euronews.com vă propune o listă de destinații mai puțin cunoscute unde vă puteți bucura de flori și venirea primăverii departe de mulțimile de oameni.

Castelul Arundel - West Sussex, Anglia

VEZI GALERIA
3 imagini

Pe tot parcursul lunii aprilie, castelul Arundel din West Sussex, Anglia, este înconjurat de o mare de lalele colorate.

Expoziția anuală este amplasată în jurul castelului din secolul al XI-lea și cuprinde 100.000 de lalele de 120 de tipuri.

Umbria - Italia

VEZI GALERIA
3 imagini

Regiunea Umbria, din centrul Italiei, este adesea trecută cu vederea de turiștii care se îndreaptă spre Toscana, dar găzduiește una dintre cele mai spectaculoase expoziții de flori sălbatice de primăvară din Europa.

În inima Munților Sibillini, satul Castelluccio se umple de culoare între jumătatea lunii mai și jumătatea lunii iulie.

Un adevărat ”curcubeu”, cunoscut sub numele de Fiorita sau înflorirea din Castelluccio di Norcia. Câmpiile sunt pline de rapiță galbenă, maci roșii și flori de porumb albastre. Narcisele, violetele și multe alte flori contribuie la un adevărat spectacol vizual.

Asturias - Spania

VEZI GALERIA
2 imagini

Vizitați Asturias, Spania, de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lunii mai, pentru a degusta cidru tradițional în timp ce sunteți înconjurați de meri înfloriți.

"Districtul cidrului" din nordul Spaniei este concentrat în jurul orașelor Nava și Villaviciosa, unde vă puteți plimba prin livezi în timp ce faceți poze cu florile delicate roz și albe.

Lacul Constance - Germania

VEZI GALERIA
1 imagini

Insula Mainau este o grădină botanică în zona Lacului Constance, în sud-vestul Germaniei. Deschise tot timpul anului, grădinile găzduiesc o casă de fluturi barocă și au flori specifice pentru fiecare anotimp.

Vizitați-o primăvara, când o expoziție anuală de orhidee se alătură sutelor de lalele, rododendroni, trandafiri parfumați și dalii colorate care înfloresc prin grădini.

Zakopane - Polonia

Zakopane, unde puteți ajunge ușor din Cracovia, oferă o evadare uimitoare în natură. Amplasate în Munții Tatra, potecile de drumeție ale orașului sunt mărginite de brândușe purpurii primăvara.

Înfloresc în perioada martie - aprilie. Fiți cu ochii pe prognoză dacă intenționați să vizitați orașul pentru a profita la maximum de această frumusețe naturală.

Islanda

Islanda s-ar putea să nu fie primul loc la care v-ați gândi dacă sunteți în căutare de flori. Dar câmpurile de lupini din această țară înfloresc în iunie și iulie și sunt minunate.

Pot fi găsite în toată țara, dar mergeți la cascada Skogafoss sau în satul Vik pentru unele dintre cele mai pitorești priveliști.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE