Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Magnoliile, printre cele mai vechi plante cu flori din lume. Există de pe vremea dinozaurilor

Magnoliile au peste 90 de milioane de ani, fiind printre cele mai vechi plante cu flori din lume, a explicat pentru Euronews România biologul Petronela Comănescu de la Grădina Bitanică din București.

Actualele magnolii, o plantă hibrid

Există peste 80 de specii de magnolii, iar unele dintre ele înfloresc devreme, odată cu ghioceii.

„În vremurile preistorice se puteau găsi pe tot Pământul. Din cauza glaciațiunii, au dispărut în unele zone, chiar și în Europa și azi le putem găsi în sălbăticie doar în America de Nord și în Asia. Avem peste 80 de specii de magnolie și, din păcate, peste jumătate dintre acestea sunt pe cale de dispariție din cauza schimbărilor climatice”, a explicat biologul Petronela Comănescu.

Actualele magnolii sunt o plantă hibrid. Celor care doresc să-și planteze magnolii în grădină le recomandă să aleagă soiul care înflorește mai târziu.  

„Pentru țara noastră este important să le alegem pe cele care înfloresc mai tardiv dacă nu vrem să înghețe”, a explicat biologul Petronela Comănescu.

Florile de magnolie rezistă aproximativ două săptămâni, după care ofilesc. La Grădina Botanică se pot vizita și mai târziu fiindcă temperatura mai joasă de acolo face ca pomii să înflorească mai târziu. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE