Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Piersicii înfloriți, noua atracție turistică în Grecia. Turștii au parte de plimbări cu bicicleta și concursuri foto

Grecia, una dintre destinațiile cele mai căutate de români în perioada vacanțelor de vară, oferă alternative extrasezoniere. Livezile de piersici înfloriți au devenit noua atracție turistică, în această perioadă a anului. Pe lângă spectacolul florilor, vizitatorii au parte și de concerte, plimbări cu bicicleta sau concursuri de fotografii. 

Primăvara oferă un veritabil spectacol în zona Imathia, din nordul Greciei. Regiunea situată undeva la 72 de kilometri de Salonic este căutată în fiecare an de tot mai mulți turiști. Majoritatea fermierilor de aici cultivă livezi cu piersici. 

Gianna Pilitsidou, președintele organizație de turism: ”Obiectivul nostru este de a crea valoare turistică pentru ferme. Cred că am reușit să facem din flori parte a produsului turistic al Greciei. Am fost primii care au făcut acest lucru și în fiecare an fenomenul ia o amploare tot mai mare.”

Autoritățile turistice organizează trasee cu bicicleta printre livezile cu piersici. În plus, au loc veritabile sesiuni foto și concursuri în care sunt premiați cei care au reușit să surprindă cel mai bine explozia de flori roz. Nu lipsesc nici evenimentele muzicale. 

Nikolas Drizis, ghid montan: ”Suntem o echipă de cicliști montani și organizăm plimbări pentru a le oferi oamenilor ocazia de a se bucura de florile roz ale piersicilor. Este un peisaj minunat, iarba este de un verde crud, iar copacii roz oferă o priveliște perfectă pentru cicliști.” 

Anastasia Grigoriadou, proprietară Hotel Casa Roșie: ”Cred că a impulsionat simțitor turismul din orașul nostru și din întreaga regiune. Sunt vizitatorii care vin special pentru piersicii înfloriți.” 

Locuitorii zonei profită și ei de ocazie pentru a-și promova produsele, în special vinul regional, care are o culoare asemănătoare cu cea a piersicilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE