Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cele mai bune destinații din Europa pentru o drumeție de primăvară, în 2024

Sunteți gata să îmbrățișați primăvara? Ieșiți în aer liber pentru cele mai bune drumeții pentru acest sezon din Europa.

Drumețiile sunt modalitatea perfectă de a vă bucura de aerul proaspăt de primăvară, de a vă menține în formă și de a admira peisaje superbe. Dar, cu atât de multe locații minunate în Europa, cum puteți alege unde să vă relaxați sufletul?

Iată câteva dintre cele mai bune destinații de drumeții din Europa.

Parcurgeți traseul de coastă al celor șapte văi suspendate din Portugalia

Pe primul loc se află o țară cunoscută pentru verile fierbinți și plajele sale frumoase. Dar Portugalia este mai mult decât soare, mare și nisip și se mândrește cu unele dintre cele mai minunate drumeții din Europa.

Traseul Seven Hanging Valleys Trail se întinde pe coasta Algarve și include faimoasa peșteră Bengali. În altă parte, stâncile dramatice de gresie roșie pot fi fundalul dvs. pe traseul de mers pe plajă de pe Costa de Caparica Trail.

Departe de linia de coastă, Trilho dos Currais îi poartă pe drumeți prin Parcul Național Inpeneda-Geres, care îți taie respirația.

Călătorie la Mont St. Michel în Franța

De la Alpi la podgoriile din Bordeaux, Franța au plimbări (și vin) pentru orice ocazie. Dacă vă doriți o pauză de la luminile strălucitoare ale Parisului sau de la plajele mediteraneene, drumețiile în mediul rural francez sunt o experiență de neratat.

Traseul Pelerinului se parcurge cel mai bine la maree joasă și este recomandat să îl abordați cu un ghid. Acesta vă va duce la priveliștea incomparabilă a insulei Mont St Michel.

Mai la sud, călătorii curajoși pot admira râurile Azure și râul Verdon în timp ce parcurg Defileul Verdon.

Intrați într-o poveste de basm pe Traseul Castelului Rinului din Germania

Germania are atât de multe păduri, râuri și lanțuri muntoase frumoase, încât veți înțelege imediat de ce drumețiile sunt o îndeletnicire germană atât de populară.

Verile calde germane sunt perfecte pentru o vacanță de drumeții și pentru a explora trasee care prezintă castele de basm din casa fraților Grimm. Pe traseul Castelul Rinului, puteți face exact acest lucru sau vizitatorii pot explora Drumul Goethe în Parcul Național Harz.

Între timp, Drumul Pictorilor este fundalul pentru multe filme și emisiuni TV și este considerat în general cea mai frumoasă plimbare din Germania.

Urcați pe cel mai înalt munte din Țara Galilor

Marea Britanie este formată din patru națiuni cu caractere și peisaje distincte. Ca atare, există plimbări care să satisfacă orice abilitate.

Puteți escalada Snowdon în Țara Galilor, explora Lake District în Anglia sau merge pe Quiraing pe Insula Skye, în Scoția.

Dacă aveți timp, de ce să nu încercați faimoasa plimbare de la coastă la coastă, care vă va purta prin trei parcuri naționale diferite și prin două comitate feudale, Lancashire și Yorkshire.

Cucerește Via Transilvanica din România

Răspunsul României la El Camino de Santiago, Via Transilvanica este un traseu de 1.400 km care traversează țara de la nord la sud.

Străbateți 108 sate și orașe în timp ce urmați traseul prin Carpați și unele dintre cele mai spectaculoase peisaje de pe continent.

Dacă nu aveți chef să mergeți atât de mult pe jos sau dacă nu aveți două luni la dispoziție, traseul este împărțit în șapte regiuni cheie, fiecare cu o bucătărie și o cultură unice.

Descoperiți viața sălbatică, lacurile și orașele pline de culoare din Italia

Bucătăria italiană și monumentele antice sunt bine cunoscute, dar încorporarea unei drumeții în vacanța dumneavoastră în Italia ar putea întrerupe excursiile la carbohidrați și la Colosseum.

Puteți observa animale sălbatice pe traseul Sella-Herbetet sau puteți admira oceanul cristalin și orașele colorate de-a lungul traseului Blue Trail.

Cățăratul pe munte este, de asemenea, o opțiune cu Dolomiții sau chiar Vezuviu, din fericire mai puțin activ în zilele noastre decât în vremurile antice romane.

Pentru un Camino cultural, urmați noul traseu între cele două capitale culturale ale Italiei pentru 2023: Bergamo și Brescia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE