Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Țările din Europa în care poți campa în sălbăticie

Dacă îți plac drumețiile în natură, în Europa găsești foarte multe astfel de locuri potrivite. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri sălbatice potrivite pentru camping, dar si regulile pe care trebuie să le știi dacă vrei să campezi acolo.

Care sunt țările din Europa care permit camparea în sălbăticie

Înainte de a pleca în sălbăticie, este important să te asiguri că nu încalci legea.

Scoția este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru camparea în zonele neamenajate. Conform Legii privind reforma agrară din 2003, camparea este permisă aproape oriunde, însă cu câteva restricții. Acest fel de campare este legal și în Lituania, Turcia și Finlanda.

În unele țări, precum Norvegia și Suedia, această practică este încurajată.

Sunt și țări în care camparea în zonele neamenajate este ilegală

În Italia, Luxemburg și Malta este ilegal.

În timp ce locurile de campare în zone amenajate pot oferi mai multe condiții, cum ar fi toalete și apă potabilă, campingul în sălbăticie este o experiență de neegalat.

Este modalitatea perfectă de a te opri complet din rutina zilnică și de a te reconecta cu natura. Poți să privești stelele, să asculți sunetele naturii și să nu fii deranjat de vecinii zgomotoși din camping. În plus, este gratuit, un mare avantaj atunci când vine vorba de organizarea unei vacanțe, fără a scoate prea mulți bani din buzunar.

Cele mai bune locuri din Europa pentru camping, în zone neamenajate

Hebride, Scoția

Situate în largul coastei de nord-vest a Scoției, îndepărtatele insule Hebride sunt pline de locuri de campare sălbatice spectaculoase.

Camparea este legală. Trebuie doar să stai la cel puțin 100 de metri de drumuri și să nu lași în urmă niciun gunoi.

Insulele Lofoten, Norvegia

O altă opțiune ar fi să mergi în interiorul Cercului Arctic spre insulele Lofoten. Plajele și dunele de nisip de pe coasta de nord a Moskenesøy sunt deosebit de atractive vara.

Norvegia este foarte primitoare când vine vorba de drumeții. Ești liber să campezi în majoritatea locurilor, însă vorbim și despre câteva excepții, spre exemplu terenurile cultivate.

De asemenea, trebuie să stai la cel puțin 150 de metri de case sau cabane și să strângi gunoiul lăsat în urmă.

Parcul Național Lahemaa, Estonia

Acest vast parc național împădurit este un loc potrivit pentru rulotiști. Centrul Național al Pădurilor este pro-camping și puteți găsi locuri cu mese de picnic și toalete în jurul pădurii.

Campingul sălbatic este permis pe terenurile guvernamentale. Cu toate acestea, camparea nu este permisă pe terenuri cultivate, iar hainele și vasele nu trebuie spălate în râuri sau lacuri.

Sunt permise și focurile de tabără, cu condiția să folosești locurile indicate și să nu distrugi copacii pentru a obține lemne de foc. Focurile de tabără nu sunt permise acolo unde există un pericol de incendiu, cum ar fi în zonele susceptibile la incendii de vegetație sau în apropierea structurilor construite din materiale combustibile.

Kungsleden, Suedia

Kungsleden, sau Traseul Regelui, se întinde pe 440 de kilometri în nordul Suediei. Traseul de drumeții leagă Abisko în nord de Hemavan în sud și trece prin Rezervația Naturală Vindelfjällen.

Aceasta este o locație excelentă pentru camparea în zone neamenajate. S-ar putea să întâlniți chiar animale sălbatice, precum reni.

Suedia este o altă țară care încurajează camparea. Poți sta două zile într-un singur loc, iar focurile de tabără sunt permise cu condiția să nu existe restricții.

Valea râului Dubysa, Lituania

Traseul de-a lungul râului Dubysa din Lituania este un traseu de drumeții popular, care trece prin munții din Samogitia de Est prin sate pitorești.

Camparea în zone neamenajate este legală și încurajată în Lituania. Asigură-te că ceri permisiunea înainte de a campa pe o proprietate privată și evită camparea în zonele urbane sau în apropierea caselor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE