Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. Bombardamentul din Sloviansk, Ucraina, soldat cu doi morți și zeci de răniți

Cel puțin doi oameni au murit, iar alți zeci au fost răniți în urma unui bombardament al armatei Moscovei în orașul Sloviansk din regiunea Donețk.

"Sunt doi morţi şi 29 de răniţi în Sloviansk, imobile administrative şi birouri au fost avariate, precum şi cinci clădiri şi şapte case", a declarat mai întâi guvernatorul, Pavlo Kirilenko, pe Facebook, precizând că forţele ruse au "lovit centrul oraşului în jurul orei locale 10:30 cu două rachete S-300".

Poliția spune că cele două persoane decedate se aflau la volan în apropierea centrului oraşului în momentul bombardamentului, potrivit Agerpres.

Raportul poliţiei indică 32 de răniţi, dintre care cinci grav, în timp ce primarul Vadim Liah a anunţat un total de 36 de răniţi în acest oraş situat la 40 de kilometri de Bahmut, unde forţele ucrainene şi pro-ruse sunt angajate într-o luptă crâncenă.

VEZI GALERIA
5 imagini

O clădire administrativă impunătoare cu trei etaje a fost distrusă de explozie. Clădirea găzduia un birou al companiei de căi ferate, dar două persoane la faţa locului au indicat pentru AFP că este vorba despre un centru de recrutare a soldaţilor.

Un orfelinat a fost distrus

Potrivit guvernatorului, un alt oraş din regiunea Doneţk, Drujkivka, a fost vizat de un atac.

"Două rachete S-300 au lovit orfelinatul Drujkivka şi l-au distrus aproape complet", a spus el, adăugând că atacul nu a provocat victime, conform informaţiilor iniţiale.

"Încă o zi care a început cu terorismul Federaţiei Ruse. Statul agresor a lovit oraşul nostru Sloviansk", a declarat preşedintele Volodimir Zelenski pe reţelele de socializare."Inamicul trebuie să ştie: Ucraina nu va ierta tortura aplicată poporului nostru, nu va ierta aceşti morţi şi aceşti răniţi", a adăugat el.

Forţele ruse au făcut din cucerirea regiunii Doneţk principala prioritate militară şi au anunţat anul trecut că au anexat-o, deşi nu o controlează în totalitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE