Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rușii bombardează neîncetat regiunea Donețk. Civilii din zonă au fost evacuați

Zona de est a regiunii ucrainene Donețk este supusă constant bombardamentelor rusești. Clădirile rezidențiale din orașe au fost incendiate, iar majoritatea locuitorilor au fost evacuați. În timp ce forțele rusești își continuă ofensiva de-a lungul liniei frontului, militarii ucraineni își mențin poziția și speră să primească mai multe arme.

În ultimele săptămâni, Rusia și-a intensificat eforturile de a cuceri complet centrul industrial din estul Ucrainei.

Andriy Monhol, militar ucrainean: Rușii încearcă în mod constant să pătrundă apărarea noastră. Își sacrifică atât de mulți dintre oamenii lor pentru o bucată de pădure. Având în vedere cât timp le ia, nu înțeleg care este scopul lor în toată povestea asta.

Atacurile Rusiei continuă și în Herson și Harkov

Doi civili au fost uciși în bombardamentele regiunii Herson, iar alți doi au fost răniți în urma unui atac cu rachete asupra orașului Harkov, au declarat oficiali regionali. Între timp, militarii ucraineni încă așteaptă mai mult echipament militar din partea Occidentului.

Vokha, militar ucrainean: Ei promit tancuri, promit totul. Sperăm că vor livra ceea ce promit, că echipamentele vor ajunge. Dar nu știm când să ne așteptăm la asta, așa că ne menținem poziția cu armele pe care le avem.

În schimb, Kievul și aliații săi occidentali spun că Moscova ar putea încerca să lanseze un atac mai amplu și mai ambițios în alte zone de pe front.

La un an după ce președintele rus Vladimir Putin a lansat așa-zisa operațiune militară specială în Ucraina, cele două țări se pregătesc pentru ofensive care ar putea escalada conflictul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE