Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO. A început Carnavalul de la Rio. Sute de mii de oameni petrec pe străzile orașului

Sute de mii de oameni petrec, în Brazilia, la vestitul Carnaval de la Rio. Reprezentanții celor mai mari școli de samba defileză pe străzile orașului. Ediţia din acest an se desfăşoară până pe 17 februarie. Atunci va avea loc Parada Campionilor, momentul culmimnant în care cele mai bune șase școli clasate vor defila pentru a doua oară pe samba-drom.

”Carnavalul este o mișcare foarte puternică și va ocupa părți impresionante din oraș. Vor defila anul acesta și dansatorii pe picioroange, o noutate pentru Rio de Janeiro. Oricine a urmărit Carnavalul de la Rio, în ultimii 10 ani, a văzut diferența dintre cum era carnavalul atunci și cum este astăzi. Ei vor dansa în interiorul blocos (grupuri de muzicieni sau fanfare n.r)”, spune o localinică.

VEZI GALERIA
9 imagini

120 de școli de samba, în Rio

Rio are în total 120 de şcoli de samba care au la dispoziţie între 60 şi 70 de minute pentru a convinge juriul. Sunt luate în calcul unele criterii precum costumele, prezentarea temei defilării, secţiunea ritmică sau carele alegorice.

”Carnavalul de la Rio de Janeiro reprezintă Brazilia, culoarea, diversitatea libertatea și bucuria. Îmi place mult carnavalul și cel de la Rio îmi completează viața, în fiecare an”, spune o participantă.

Există și o latura sumbră a carnavalului. Din cauza agresiunilor sexuale frecvente, autorităţile metropolei au înfiinţat pentru această ediţie puncte de ajutor pentru femei. Există, de asemenea, problema salubrității. Reprezentanții primăriei din Rio au anunțat că după festivităţi vor împrăştia pe străzi 2.000 de litri de esenţă concentrată de eucalipt.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE