Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Carnavalul de la Rio. Sute de oameni se vor aduna în fiecare seară să urmărească dansatorii

Grandiosul Carnaval de la Rio a început. Sute de oameni se vor aduna seară de seară pe sambadromuri, vor admira dansatoarele și vor petrece pe străzi până dimineața.

Școlile de dans se pregătesc un an întreg de Carnaval. Pentru a lua marele premiu, dansatorii au la dispoziție o oră să impresioneze juriul și publicul. În Rio de Janeiro, Sao Paolo sau alte orașe mari din Brazilia, urmează o săptămână de petrecere.

„Carnavalul este foarte important pentru noi, brazilienii, pentru cultura noastră. Când aud de Brazilia, oamenii se gândesc anume la carnaval. Pentru noi, dansatorii care avem carnavalul în sânge, evenimentul este foarte important”, a menționat un turist.

Carnaval fără restricții pandemice

În acest an, nici vorbă de restricții pandemice. Showurile vor fi urmărite de milioane de oameni, mulți dintre ei turiști. Carnavalul va aduce venituri de 880 de milioane de dolari, estimează autoritățile.

„Rio este foarte frumos. Natura, diversitatea cartierelor, carnavalul, e nebunie curate. Îmi place că oamenii sunt deschiși, expresivi. Sunt ei înșiși, iar asta e foarte frumos”, spune un turist.

În 2021, Carnavalul de la Rio a fost anulat în întregime din cauza pandemiei, iar anul trecut, evenimentul a fost amânat și s-a desfășurat cu anumite restricții. Parada școlilor de samba a avut loc, dar celebrele petreceri în stradă au fost interzise.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE