Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

GALERIE FOTO | 75.000 de rațe pe râul Chicago. La evenimentul de caritate s-au strâns 333.000 de dolari

Peste 75 de mii de rațe de cauciuc s-au întrecut pe râul Chicago, în cadrul unui eveniment de caritate. Organizația Special Olympics Chicago, care coordonează acțiunea, a reușit, în acest an, să atragă sponsorizări de peste 300 de mii de dolari.

VEZI GALERIA
3 imagini

Sursă foto: Profimedia

Câștigătorul competiției a plecat acasă cu un autoturism, în vreme ce următorii din clasament au primit o croazieră și sume de până la 2.500 de dolari. Organizatorii spun că banii adunați la acest eveniment vor fi folosiți pentru a ajuta peste 21 de mii de copii și adulți cu dizabilități intelectuale. Vor fi organizate activități de dezvoltare personală și educaționale.   

Cursa de rățuște în România

Și în România au fost organizate, de-a lungul timpului, mai multe curse cu rațe de cauciuc, pe râurile din marile orașe. În cadrul evenimentelor organizate de Rotaract pe râul Dâmbovița, cu fondurile strânse se achiziționează proteze auditive performante pentru copiii hipoacuzici cu vârste fragede, care încă mai au șansa de a nu deveni complet surzi, de a se integra în societate și de a merge la o școală normală.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE