Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuni puternice în Europa de Est. Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața

O furtună puternică, cu vânturi violente și ploi abundente, a lovit Croația și Slovenia, provocând moartea a cel puțin două persoane și rănirea altora, a anunțat locală.

Ploile torențiale au lovit și Serbia, Bosnia și Muntenegru.

În total, țările din Balcani au anunțat decesul a cel puțin cinci persoane și rănirea a altor câteva zeci.

Capitala Serbiei, Belgrad, s-a numărat printre mai multe orașe din Balcani care au fost lovite de furtuni puternice, după zile de temperaturi foarte ridicate.

Care au fost efectele furtunilor din Europa de Est

Rafalele au doborât liniile electrice, și au lăsat zone extinse fără curent electric. De asemenea, aeroportul principal din capitala a fost închis temporar.

În Croația, furtuna a întunecat brusc cerul și a adus ploi torențiale, inundații și vânt puternic însoțit de fulgere peste capitala Zagreb.

Furtuna a blocat transportul în oraș, a provocat întreruperi de energie electrică și a lăsat străzile blocate de copaci căzuți.

Serviciile de urgență din capitala au cerut cetățenilor să aibă răbdare, în timp ce sute de apeluri la serviciul de urgență au sosit în același timp. Doi bărbați au murit după ce un copac a căzut peste ei .

În Slovenia, autoritățile au anunțat că zeci de mii de persoane au rămas fără curent electric, iar zeci de rulote au fost evacuate din campinguri, deoarece vântul puternic le-a răsturnat corturile.

În întreaga regiune, furtunile au lăsat în urmă haos și au rănit zeci de persoane. De asemenea, vântul a smuls acoperișurile unor clădiri si copaci din rădăcini.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE