Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtună de nisip în capitala Chinei. Locuitorii Beijingului au fost sfătuiți să rămână în case

Capitala Chinei se află sub avertizare de furtună de nisip, autoritățile anunțând că este cea mai mare din ultima vreme. Clădirile și traficul sunt învăluite în nori de praf, iar pe alocuri vizibilitatea nu este mai mare de o sută de metri.

Locuitorii Beijingului au fost sfătuiți, dacă este posibil, să rămână în case. Chiar și așa, viața le este complicată de norii de nisip care zboară în toate părțile.

Cao Yuanyuan, locuitoare din Beijing: ”Nu pot deschide fereastra pentru a-mi aerisi camera din cauza furtunii de nisip. Și nu se oprește, tot vine, ba chiar intră în casă. Poți chiar simți mirosul prafului.”

Centrul Național de Meteorologie din China a anunțat că furtuna de nisip, însoțită de vânturi foarte puternice, va ține până duminică. De aceea oamenii sunt sfătuiți să ia măsuri de precauție pentru a se apăra și a nu suferi din cauza calității slabe a aerului.

Peng Yubao, locuitor al Beijingului: ”Trebuie să port pălărie și mască atunci când ies. Uneori, atunci când furtuna de nisip aduce și polen de la sălciile înflorite, trebuie să îmi protejez și ochii, pentru că sunt alergic. Este adevărat că mediul din Beijing s-a îmbunătățit foarte mult în ultimii ani, dar cred că ar putea fi mai bine.”

Autoritățile meteorologice spun că furtuna de nisip a început acum câteva zile în sudul Mongoliei. Primele lovite au fost câteva regiuni din nordul Chinei. Pe alocuri, concentraţiile de particule periculoase au depăşit de 30 de ori limita zilnică suportabilă stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE