Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tornadă devastatoare în Statele Unite ale Americii. Vântul a bătut cu rafale de peste 100 de kilometri pe oră

Tornada devastatoare care a lovit sudul Statelor Unite a lăsat în urmă 26 de morți și pagube colosale. În statul Mississippi, localitățile prin care a trecut urgia arată ca în filmele de groază. Vântul, care a bătut în rafale de peste 100 de kilometri pe oră, a distrus clădiri și a doborât copaci.

Tornada a devastat statul Mississippi

Peste 120 de mii de oameni din trei state au rămas fără curent. Iar meteorologii anunță furtuni și pentru astăzi. Potrivit autorităților, 20 de milioane de oameni rămân în pericol.  

Clădirile s-au prăbuși ca niște cutii de chibrituri. Vântul a smuls acoperișul de pe case, a răvășit mobila și tot ce se afla în interior.

Localnic: „Am pierdut totul, dar am scăpat cu viață. Am dărâmat casa. Mi-a distrus camionul, mașina și cealaltă mașină. Dar suntem bine”.

Localnic: „Mama, tatăl și bunica mea s-au adăpostit în holul casei, pentru că acolo nu sunt ferestre. Au supraviețuit. Dumnezeu a vrut ca ei să supraviețuiască. E tot ce pot spune, pentru că în rest, am pierdut tot ce aveam”.

Tornada din Mississipi a făcut mai multe victime decât toate tornadele care au lovit Statele Unite în 2022. Anul trecut, 23 de oameni au murit urmare a astfel de fenomene extreme. Iar în 2021, au fost înregistrați 100 de morți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE