Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul Statelor Unite. Serviciile meteorologice: „Situația ar urma să se normalizeze”

Cel puţin 20 de tornade au lovit sudul Statelor Unite în noaptea de marţi spre miercuri, provocând pagube materiale, unii locuitori fiind nevoiţi să se refugieze în adăposturi, ca măsură de precauţie, au anunţat serviciile de meteorologie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Nu au fost raportate victime, conform primelor informaţii. Tornadele au lovit anumite regiuni ale statelor Mississippi, Louisiana şi Alabama, provocând daune unor case şi drumuri, căderi de copaci şi întreruperi de curent electric, a raportat miercuri Centrul de Predicţie a Furtunilor (SPC) al Serviciului Naţional de Meteorologie.

Fenomenul, greu de prezis

„Primim informaţii privind daune în zona Eutaw (comitatul Greene, Alabama), inclusiv daune la unele structuri. Nu avem detalii despre aceste daune în acest moment. Sunt legate de o furtună care a provocat o tornadă”, a indicat biroul SPC din Birmingham, Alabama, pe reţelele de socializare.

Situaţia, descrisă iniţial drept „deosebit de periculoasă” de către SPC, ar urma să se normalizeze miercuri, potrivit serviciilor meteorologice. O serie de tornade au afectat deja sudul ţării la începutul lunii noiembrie, în principal în Oklahoma, Texas şi Arkansas, provocând un deces.

Acest fenomen meteorologic, pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, este relativ frecvent în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE