Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtună devastatoare în SUA. Zeci de morți, drumuri blocate și mii de zboruri anulate

Cel puțin 60 de oameni au murit, și zeci de mii de locuințe au rămas fără lumină sau apă. Statele Unite sunt lovite de o furtună ciclon, care a provocat haos pe șosele și în aeroporturi.

Situația este complicată mai ales în statul New York. Multe victime au decedat după ce mașinile lor au rămas blocate în zăpezi. În unele zone, chiar și autospecialele s-au împotmolit.

Magazin acoperit de gheață

Un magazin de pe malul lacului Michigan a fost acoperit în întregime de gheață. Furtuna a provocat valuri uriașe care au lovit clădirea.

Gretel Sannikas, proprietara magazinului: „De obicei, în zonă, furtunile durează o zi. S-a mai întâmplat ca magazinul să fie acoperit de un strat de gheață de câțiva centimetri. De această dată, grosimea stratului de gheață depășește 30 de centimetri.”

În Buffalo, stratul de zăpadă depășește 50 de centimetri. Multe drumuri sunt în continuare blocate. Autoritățile fac eforturi pentru ca orașul să nu rămână fără combustibil și produse alimentare.

Mark Poloncarz, președintele comitatului Erie: „Vreau ca oamenii să înțeleagă că există o mulțime de drumuri complet blocate. Vă rog să stați acasă! V-a rugat primarul să stați acasă, vă implor și eu.”

Matei Puiu, un român stabilit la New York, a vorbit la Euronews România despre furtuna de zăpadă din Statele Unite.

Marți, trei mii de zboruri au fost anulate din cauza vremii și aproape 4 000 au înregistrat întârzieri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE