Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Bomba arctică” face ravagii de Crăciun, în SUA și Canada

Peste un milion de americani și canadieni și-au început Crăciunul în întuneric, din cauza unei violente furtuni de iarnă care a afectat mare parte din America de Nord și a lăsat oamenii fără electricitate.

În zonele montane, temperaturile au coborât până la -45 de grade C. În jur de 20 de persoane și-ar fi pierdut viața. Transporturile au fost deosebit de afectate, într-o perioadă în care zeci de milioane de americani călătoresc pentru a fi alături de familiile lor cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

Mai multe zboruri au fost anulate, iar Garda Națională a fost trimisă să-i salveze pe cei care au rămas blocați pe drumuri. Începând de miercuri, centrul şi estul Statelor Unite au fost afectate de o furtună de o rară intensitate.

„Bomba artică”, așa cum a fost numită de presa de peste Ocean, a adus vânturi polare şi importante căderi de zăpadă. Unii oameni au rămas blocați în propriile case din cauza ninsorii abundente. Și Canada a fost paralizată de furtună, majoritatea provinciilor fiind sub stare de alertă meteo.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE