Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Viscolul secolului” în SUA. 55 de persoane și-au pierdut viața din cauza furtunii de zăpadă

Până acum 55 de persoane și-au pierdut viața în Statele Unite, din cauza furtunii masive de zăpadă, care a a lăsat fără electricitate sute de mii de oameni și a dus la anularea a zeci de mii de zboruri.

Echipele de intervenție din Statele Unite au evaluat pagubele furtunii de proporții care a provocat haos de Crăciun pentru milioane de oameni. Statele din nordul și estul țării sunt printre cele mai afectate, în special New York, unde bilanțul victimelor a ajuns luni la 28 de morți.

„Viscolul secolului”

Americanii din vestul statului New York se chinuie să găsească alimente, medicamente și alte produse de primă necesitate după ce viscolul considerat istoric a blocat drumurile și a întrerupt curentul electric, ceea ce a forțat multe supermarketuri și farmacii să se închidă.

Orașul Buffalo a fost îngropat sub cantități impresionante de zăpadă. Furtuna a fost numită „viscolul secolului” de către guvernatorul statului New York, care a avertizat că ninsorile, vântul și temperaturile scăzute vor continua și în zilele următoare.

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York: „Oricine declară victoria și spune că ce e mai greu s-a terminat, ar trebui să știe că este mult prea devreme pentru a face asemenea afirmații. Poate că intensitatea scade acum și în acest moment situația nu mai este atât de gravă ca în ultimele două zile, dar este încă o perioadă periculoasă.”

Mii de zboruri anulate

Vremea extremă a forțat anularea a peste 15.000 de zboruri în ultimele zile, inclusiv a 2.700 luni, potrivit autorităților. În întreaga țară, mii de persoane au așteptat în aeroporturi pentru a-și reprograma zborurile sau pentru a-și găsi bagajele.

Aeroporturile din toate statele americane au avut de suferit din cauza anulărilor și întârzierilor, inclusiv cele din Denver, Atlanta, Las Vegas, Seattle și Chicago, potrivit datelor oferite de autorități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE