Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

34 de americani au murit din cauza furtunii de zăpadă. Guvernator: „Acesta este un război cu Mama Natură”

Cel puțin 34 de persoane au murit în Statele Unite, în urma furtunii de zăpadă fără precedent, care a lăsat în întuneric milioane de case și a dus la anularea a peste zece mii de zboruri.

Zăpada abundentă și temperaturile de până la minus 45 de grade Celsius au pus stăpânire pe întreg teritoriul american. Estul Statelor Unite și în special statul New York se numără printre cele mai afectate zone.

Cel mai afectat oraș este Buffalo, din vestul statului New York, unde viscolul a lăsat localitatea izolată, iar serviciile de urgență nu au putut ajunge în zonă. În ultimele zile cel puțin 12 persoane din Buffalo și-au pierdut viața din cauza zăpezii care a ajuns la 2,4 metri înălțime și a întreruperilor de energie electrică. Situația a fost descrisă de guvernatorul statului New York ca fiind o criza de proporții epice și cea mai gravă înregistrată vreodată în regiune.

Vremea extremă i-a blocat în aeroporturi pe cei care călătoreau de sărbători, mii de zboruri fiind anulate. Alți americani au rămas blocați în casele acoperite de gheață și zăpadă.

Peste 1.700 de zboruri au fost anulate de Crăciun, pe lângă cele aproximativ 10 mii din ultimele două zile, potrivit autorităților.

Kathy Hochul, guvernatorul statului New York:Suntem în plin război. Acesta este un război cu Mama Natură. Iar ea ne-a lovit cu tot ce a avut la îndemână încă de joi seara, în cursul zilei de vineri, sâmbătă și în dimineața de Crăciun. Iar aceasta va rămâne în istorie ca fiind cea mai devastatoare furtună din istoria orașului Buffalo, care a luptat cu multe intemperii, cu multe furtuni de proporții”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE