Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ninsorile abundente din Japonia se soldează cu 17 morți și zeci de răniți

Ninsorile abundente care s-au abătut asupra unor zone întinse din Japonia au provocat 17 morți și peste 90 de răniți și au lăsat sute de locuințe fără curent electric, au anunțat luni reprezentanții responsabili cu gestionarea dezastrelor, potrivit AP.

Încă de săptămâna trecută zăpada a lovit puternic Japonia: 11 oameni au murit până sâmbătă, sute de vehicule au fost blocate pe autostrăzi, iar serviciile de livrare au avut întârzieri.

17 oameni au murit

Alte căderi de zăpadă în weekendul de Crăciun au dus numărul morților la 17 și al răniților la 93 până luni dimineață, potrivit agenției de gestionare a incendiilor și dezastrelor. Mulți dintre ei au căzut în timp ce îndepărtau zăpada de pe acoperișuri sau au fost îngropați sub grămezile de zăpadă care cădeau de pe case.

Oficiile municipale din regiunile afectate de zăpadă au îndemnat locuitorii să fie prudenți în timpul activității de deszăpezire și să nu lucreze singuri.

Agenția de gestionare a dezastrelor a declarat că o femeie în vârstă de 70 de ani a fost găsită moartă, în Nagai, îngropată sub zăpada care a căzut brusc de pe acoperiș.

Căderi de zăpadă de trei ori mai mari decât media sezonului

În Niigata, cunoscut pentru cultivarea orezului, unii producători de mochi, sau prăjituri lipicioase din orez, care sunt de bază pentru mesele de sărbătoare de Anul Nou, au declarat că au existat întârzieri de livrare și că este posibil ca mochi-urile lor să nu ajungă la timp la clienți.

Multe părți din nord-estul Japoniei au raportat căderi de zăpadă de trei ori mai mari decât media sezonului.

Zăpada abundentă a doborât un turn de transmisie a energiei electrice în cea mai nordică insulă principală a Japoniei, lăsând aproximativ 20.000 de locuințe fără curent electric în dimineața de Crăciun, deși electricitatea a fost restabilită în majoritatea zonelor mai târziu în aceeași zi, potrivit Ministerului Economiei și Industriei.

Zeci de trenuri și zboruri au fost suspendate, de asemenea, în nordul Japoniei până duminică, dar serviciile au fost reluate în mare parte până astăzi, potrivit ministerului transporturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE