Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Furtuna Daniel creează haos în Grecia: Sunt mai multe zboruri anulate și mașini scoase din circulație

Furtunile violente au provocat inundații care au pus în pericol viețile mai multor persoane în Grecia, Turcia și Bulgaria, ceea ce a dus la perturbarea călătoriilor în întreaga regiune.

O serie de zboruri spre și dinspre insula grecească Skiathos au fost anulate astăzi (6 septembrie), lăsând sute de turiști blocați.

Furtuna Daniel lovește vestul și centrul Greciei începând de luni, la doar câteva zile după ce un incendiu uriaș care arde de mai bine de două săptămâni a fost pus sub control în nordul țării.

Premierul grec, Kyriakos Mitsotakis, a pus atât incendiile de vegetație, cât și furtunile pe seama schimbărilor climatice.

"Mi-e teamă că verile nepăsătoare, așa cum le știam [...] vor înceta să mai existe și de acum înainte verile care vor urma vor fi probabil tot mai dificile", a declarat el marți.

Se știe că cel puțin șapte persoane au murit în regiune, inclusiv doi turiști care au fost luați de valuri dintr-un camping din nord-vestul Turciei. Două persoane au fost ucise de inundații în Istanbul, iar în apropiere de orașul grec Volos, un bărbat a murit după ce a fost lovit de un zid care s-a prăbușit.

Marți, poliția a ordonat ca vehiculele să nu circule pe străzile din trei regiuni grecești: Volos, regiunea montană Pilion din apropiere și insula Skiathos, până la încetarea furtunii.

De asemenea, au fost trimise alerte pe telefoanele mobile ale oamenilor din centrul Greciei, din lanțul de insule Sporade și din insula Evia, avertizându-i să își limiteze deplasările în aer liber din cauza vremii.

Sunt anulate zborurile spre și dinspre Grecia din cauza furtunii?

Un anunț de pe site-ul aeroportului din Skiathos avertizează asupra variațiilor în ceea ce privește sosirile și plecările de zboruri din cauza "fenomenelor meteorologice extraordinare".

Dar rapoartele turiștilor descriu o imagine mai haotică. "Scene îngrozitoare. Suntem în prezent în aeroport. Suntem blocați de peste 12 ore și nu avem zboruri de plecare până joi", scrie un utilizator pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter.

Jet2 a anulat astăzi patru zboruri din Marea Britanie către Skiathos, după ce luni a fost nevoită să devieze un zbor de la Londra Stansted către Salonic.

Un mesaj postat pe site-ul Jet2 la ora 4 dimineața de astăzi spune: "Ne pare rău să vă informăm că, din cauza vremii actuale și prognozate care afectează insula Skiathos, am luat decizia dificilă de a vă anula zborul și/sau întregul pachet de vacanță de mâine.

"Știm că aceasta nu este vestea pe care ați dori să o auziți, însă siguranța și bunăstarea tuturor clienților noștri și a echipajului sunt primordiale."

Pe panoul de sosiri și plecări al aeroportului Skiathos nu figurează în prezent nicio anulare de la alte companii aeriene, inclusiv Ryanair și TUI Airways.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE