Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul ministru al Sănătății Ioana Mihăilă s-a autosuspendat din funcțiile politice ale partidului

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, s-a autosuspendat din funcțiile politice pe care le avea în Partidul REPER, în contextul investigației cu privire la achiziția vaccinurilor.

Cererea sa a fost transmisă Biroului Național, din care făcea parte, și a fost aprobată, conform Statutului.

“Am ascultat-o ieri pe Ioana, împreună cu echipa de conducere a partidului, și credem argumentele sale ne fac să credem că și în acest caz a acționat profesionist și cu bună credință pentru a salva vieți. Avem încredere că justiția va face lumină în acest caz cît mai repede”, declară Dragoș Pîslaru, co-presedinte REPER.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, cererile de urmărire penală a foştilor miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, a anunţat Administraţia Prezidenţială, în dosarul privind achiziția de vaccinuri.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joi, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă.

"În conformitate cu prevederile constituţionale şi legale, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul cauzei, în vederea sesizării Preşedintelui României şi Senatului României pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de trei persoane, cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de grave, forma participaţiei penale fiind autoratul şi, respectiv, complicitatea", informează un comunicat al DNA 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE