Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florin Cîțu își studiază dosarul instrumentat de DNA. ”Voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii”

Florin Cîțu a ajuns la Comisia Juridică din Senat unde încearcă să studieze dosarul întocmit de procurorii DNA pentru achiziția de vaccinuri în perioada pandemiei.

Dosarul, prin care i se cere ridicarea imunității, are 27 de volume.

”Este absolut normal ca această anchetă să se deschidă. În acest moment încă studiez dosarul. Pot să vă spun că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru în conformitate cu legislația din România. (...) Nu am de ce să-mi dau demisia din PNL. Justiția nu se face la televizor.

Am avut o discuție, nu a fost vorba despre așa ceva (demisia din grupul parlamentar PNL). Am spus că dacă aș fi avut funcții în Partidul Național Liberal, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție. Sunt doar senator PNL”, a declarat Florin Cîțu.

Senatorul PNL consideră că "este normal" ca colegii săi să voteze pentru ridicarea imunităţii pentru a permite anchetei să se deruleze în continuare.

"Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunităţii", a adăugat Cîţu.

Fostul premier a subliniat că şi-a exercitat atribuţiile de prim-ministru "în conformitate cu legislaţia din România".

Tot luni, președintele Klaus Iohannis a semnat cererea pentru ridicarea imunității lui Vlad Voiculescu și a Ioanei Mihăilă, foștii miniștri ai Sănătății ale căror nume apar în dosar.

Solicitarea DNA, discutată miercuri

De altfel, Biroul permanent al Senatului a decis, luni, ca plenul să discute miercuri solicitarea DNA referitoare la începerea urmăririi penale în cazul fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator, acuzat de abuz în serviciu în dosarul vaccinurilor anti-COVID.

Comisia juridică are termen tot până miercuri, 29 noiembrie, la ora 10,00, în vederea formulării unui punct de vedere ce va fi transmis plenului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, joia trecută, că a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul unei cauze în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul premier Florin Cîţu şi foştii miniştri ai Sănătăţii Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziţia de vaccin anti-COVID.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE