Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Florin Cîțu critică Guvernul PSD-PNL: ”Nu este corect să vii să impui taxe românilor. Oamenii aceștia nu dau doi bani pe noi”

Fostul premier liberal Florin Cîțu a declarat, marți, în direct la Euronews România, că bugetul a fost construit ”cu supraestimare de venituri și subestimare de cheltuieli”, motiv pentru care susține că ”nu este corect” să le fie impuse românilor taxe. De asemenea, fostul președinte PNL a acuzat coaliția de guvernare că nu implementat reformele pentru a accesa banii din PNRR pentru spitale.

”Vreau să aduc aminte tuturor și președintelui României că în PNRR sunt bani pentru spitale. Sunt miliarde de euro pentru spitale. Problema este că de doi ani de zile avem o guvernare care nu vrea să facă reforme și bineînțeles că nu poți să iei acei bani pentru spitale”, a afirmat Florin Cîțu, la Euronews România.

Senatorul PNL a amintit că, în mandatul său de premier, a prevăzut finanțare în PNRR pentru 24 de spitale.

”De aproape doi ani, Ciolacu și gașca lui nu au făcut nimic. Reformele importante din PNRR sunt toate la Ministerul Muncii, minister care este la PSD. Nu avem nicio reformă astăzi implementată”, a mai spus Cîțu.

Cîțu: ”Programul lui Dragnea este refăcut azi de Ciolacu și Grindeanu, ceilalți doi colegi din poza aceea faimoasă cu barca”

”În 2020 și 2021 am redus taxele care au fost introduse de guvernarea PSD în 2017-2019 și am crescut colectare cu două puncte procentuale. Se colecta 30% și noi am ajuns la 32%, ca procent din PIB. Am scos supraaccize, am scos TVA defalcat, am scos supraimpozitarea pentru contractele part-time, OUG 114 care avea în ea taxe pentru multinaționale.

Programul lui Dragnea este refăcut azi de Ciolacu și Grindeanu, ceilalți doi colegi din poza aceea faimoasă cu barca. Dragnea, Ciolacu și Grindeanu, toți trei în barcă. Au rămas cei doi. Au preluat exact aceleași măsuri.

Acea taxă pe multinaționale care oricum pe vremea lui Dragnea era mai mică - era 0,8. Acum s-a ajuns la 1% din cifra de afaceri”, a mai spus Florin Cîțu.

Fostul președinte PNL îi cere premierului Marcel Ciolacu să recunoască că a greșit în momentul în care a fost elaborat bugetul, considerând că ” nu ai cum să vii să le impui românilor creșteri de taxe, când tu ai mințit la începutul anului”.

”Trebuie să vină în fața românilor și să recunoască Marcel Ciolacu și ministerul Finanțelor că atunci când le-au spus românilor în decembrie că acest buget este sustenabil, așa cum a fost construit.

Să vină și să le spună românilor că a greșit. Să-l trimită acasă pe cel care nu a făcut treabă și a făcut acest buget și apoi să discutăm.

Nu este corect să vii după ce ai construit un buget, cu supraestimare de venituri și subestimare de cheltuieli, astăzi să vii și să impui taxe românilor care și așa sunt loviți de inflație, dobânzile mari și o economie care nu mai crește.

În aceste condiții nu ai cum să vii să le impui românilor creșteri de taxe, când tu ai mințit la începutul anului”, a mai precizat Cîțu.

Cîțu, nemulțumit de măsurile sociale: ”O îmbracă într-o justiție socială. Am auzit asta și la Iliescu și la Ceaușescu asta cu justiția socială”

”Cum să ai credibilitate când acum câteva săptămâni ne-ai spus că avem sesiune extraordinară pentru pensii speciale? Nu mai avem nicio sesiune extraordinară.

Discuția cu măsurile. Au spus că merg la Bruxelles și apoi ne prezintă măsurile nouă românilor, să știm ce ne așteaptă. Nu te duci la Bruxelles, discuți și apoi ne spui astea sunt măsurile.

Oamenii aceștia nu dau doi bani pe noi. Ne-au mințit la începutul anului, situația este dezastruoasă acum și ne pun tot pe noi, românii, să plătim. Bineînțeles că o îmbracă într-o justiție socială. Am auzit asta și la Iliescu și la Ceaușescu asta cu justiția socială”, a menționat Florin Cîțu, la Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE