Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familia Alexandrei cere să se facă dreptate. Rudele gravidei care a murit la maternitatea din Botoșani au fost audiate

Familia Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani, după ce a stat șapte ore în agonie, fără să primească ajutor de la medici, a fost audiată. La aproape două săptămâni de la tragedie, rudele cer să se facă dreptate și toți cei care au fost de gardă în noaptea fatidică să plătească.

Audierile familiei au durat mai bine de trei ore

Virgil Miron, tatăl Alexandrei: ”Ce ne-am dori noi în primul și în primul rând, să nu se mai întâmple, că e foarte greu. Să se facă dreptate.”

Vlad Miron, fratele Alexandrei: ”În primul rând ar trebui vinovații să li se retragă dreptul de a mai practica medicina și dup-aia să răspundă pe caz penal.”

Gianina Poroșnicu, avocata familiei Alexandrei: ”A fost adus telefonul Alexandrei. A fost sigilat și pregătit în vederea expertizei informatice.”

Săptămâna trecută au fost audiate asistenta și infirmiera care erau de serviciu când Alexandra a fost internată în spital. Tot atunci, managerul spitalului a fost demis, iar întreg personalul medical care a fost de gardă, a fost suspendat pentru 90 de zile. Potrivit unui raport preliminar al DSP Botoșani, timp de șapte ore Alexandra nu a primit niciun fel de îngrijiri medicale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE