Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Țipați ca animalele!”. Un medic i-a jignit pe protestatarii din Botoșani care cer dreptate pentru Alexandra

Un medic i-a jignit pe protestatarii din Botoșani care cer dreptate, de câteva seri, pentru Alexandra. Ulterior, neonatologul a venit cu o explicație, în mediul online, pentru „cuvintele nefericite” pe care le-a rostit.

Într-una dintre serile în care botoșănenii au ieșit în stradă în memoria Alexandrei, un medic neonatolog de la maternitate a ieșit să le ceară acestora să facă „liniște”, pentru copiii internați acolo, însă i-a numit pe manifestați, la un moment dat, „animale”.

„Pentru că țipați ca animalele!”, se aude cadrul medical într-o înregistrare video amator.

Ce explicație a dat medicul neonatolog care i-a numit „animale” pe protestatarii din Botoșani

Ulterior, neonatologul a venit cu o explicație în mediul online și și-a expus punctul de vedere cu privire la ce anume s-a întâmplat atunci. Iată o parte din postarea doctoriței:

„Am ieșit pentru că mi-am dorit doar liniște pentru copiii mei... Ne luptam în momentul respectiv pentru viața unei fetițe născute de jumătate de zi, cu o malformație cardiacă gravă, pe care credeam că o pierdem. Lângă noi, mama fetiței ne cerea întruna să îi spunem dacă fetița ei va trăi... Afară, vuvuzele, claxoane... Alături, erau un copil intubat cu anasarcă feto-placentară și un copil pe care îl bănuiam de o malformație digestivă gravă”.

„Din fericire, am reușit undeva spre dimineață să stabilizăm copiii și să îi transferăm la un centru de nivel superior”.

 „Mi-am prezentat respectul familiei cât am reușit, pentru că imediat am început să fiu atacată cu obiecte care se aruncau spre mine. (...) Orice spuneam, părea că mai tare lumea încerca să mă lovească. Posibil ca atunci să fi spus niște cuvinte nefericite, eram paralizată de spaimă și îmi era frică pentru viața mea... (…)”, a mai scris neonatologul pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE