Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul antrenor al Simonei Halep, mesaj ferm de susținere: „Nu există nicio șansă să fi luat intenționat o substanță interzisă. Niciuna. Zero”

Australianul Darren Cahill care a antrenat-o pe Simona Halep timp de șase ani a reacționat în scandalul de dopaj care o vizează pe sportivă. Într-un mesaj amplu publicat pe Instragram, Cahill s-a declarat convins că suspendarea provizorie a lui Halep este o greșeală deoarece, din punctul său de vedere, nu există „nicio șansă” ca ea să fi luat intenționat vreo substanță de pe lista celor interzise.

Darren Cahill, antrenorul alături de care Simona Halep a avut cele mai mult performanțe, a mărturisit că sportiva obișnuia să verifice de două sau de trei ori dacă un medicament este legal.

Reacția antrenorului australian vine în contextul în care Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA). În urma unei probe prelevate la US Open, jucătoarea de tenis a anunțat că a ieșit pozitivă „în cantitate foarte mică” la roxadustat, o substanță interzisă.

Mesajul publicat de Darren Cahill este unul elaborat în care vorbește despre modul în care a lucrat alături de Halep, spre deosebire de cel al actualului antrenor al sportivei, Patrick Mouratoglou, care a publicat un mesaj scurt după 24 de ore de la declanșarea scandalului.

Darren Cahill, mesajul de susținere pentru Halep după ce a picat testul antidoping

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să mă adresez clar persoanei pe care o cunosc și sportivei cu care am lucrat timp de șase ani.

În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună-știință sau în mod intenționat vreo substanță de pe lista celor interzise. Niciuna. Zero.

Ea este o sportivă care era foarte atentă la orice îi era prescris de un medic (ceea ce s-a întâmplat rar) sau la orice supliment pe care l-a folosit sau l-a luat în considerare. Simona obișnuia să spună: „Vă rog să verificați de două ori, de trei ori, pentru a vă asigura că este legal, sigur și permis. Dacă nu sunteți sigur, nu-l iau”.

Amândoi credem în programul de testare ITIA și discutam adesea în nenumăratele momente în care a fost testată, atât la turnee, cât și în mod aleatoriu. O făcea fără să se plângă, având încredere că și alți sportivi sunt testați la fel de des. Pentru ea era important să concureze împotriva unor sportivi „curați”. Este important pentru toată lumea și, deși sistemul nu este perfect, funcționează.

Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă colegii, iubește jocul și are întotdeauna picioarele bine înfipte în pământ, fiind o campioană caracterizată de modestie și accesibilitate.

Am fost, cu mândrie, alături de o persoană pe care am văzut-o maturizându-se, fiind martor la compasiunea pe care o avea față de ceilalți. Și nu mă refer la lucrurile pe care lumea tenisului ajunge să le vadă, ci vorbesc despre bunătatea și grija pe care foarte puțini au norocul să le aibă. Genul de acțiuni care sunt făcute din dragoste și nu pentru publicitate.

Onestitatea a fost întotdeauna cea mai mare putere și cea mai mare slăbiciune a ei. Râdeam adesea de faptul că nu știe să se prefacă și nu știe să spună o minciunică nevinovată. Puneți-i o întrebare într-o conferință de presă și ea vă va da un răspuns sincer. Starea ei de spirit o poate vedea toată lumea, la bine și la rău. Aceasta este Simo. O vedeți exact așa cum este. Și-a construit cariera și uimitoarea istorie pe care o lasă în urmă urmând calea grea a lucrurilor. Așa cum trebuie.

Acum va urma un proces care va dezvălui răspunsuri la multe întrebări. Așa cum a spus Simona, cel mai greu meci din viața ei începe acum.

Eu cred în ea. Întotdeauna am crezut și pot spune sincer că niciodată nu am crezut mai mult ca acum.

Sunt alături de Simo”, este mesajul publicat de Darren Cahill, pe pagina sa de Instagram.

În 2021, după șase ani de colaborare, Simona Halep a renunțat la serviciile antrenorului Darren Cahill, sub îndrumarea căruia a obținut cele mai bune performanțe. Din primăvara lui 2022, românca este antrenată de francezul Patrick Mouratoglou, care a pregătit-o pe Serena Williams timp de 10 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE