Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ford recheamă în service 125.000 de vehicule din cauza unor defecțiuni ale motorului care pot provoca incendii

Publicat de: Mirabela Vasile

Ford a anunțat marți că extinde și emite o nouă rechemare în service pentru 125.000 de vehicule utilitare sport și camioane, în SUA, deoarece defecțiunile motorului pot provoca un incendiu, potrivit Reuters.

Rechemarea vizează diverse SUV-uri Escape și Lincoln Corsair și camionete compacte Maverick din anii model 2020-2023 cu motoare hibride sau hibride plug-in de 2,5L, potrivit unui document depus la National Highway Traffic Safety Administration.

Ford a precizat că probleme izolate de fabricație a motorului pot cauza defectarea prematură a motorului și, în acest caz, se pot degaja vapori de ulei de motor sau de combustibil, crescând riscul de incendiu și de rănire.

Ford a rechemat 100.000 de mașini în iulie 2022

Ford a rechemat inițial 100.000 de modele Escape, Corsair și Maverick în Statele Unite în iulie 2022, după ce a identificat 23 de rapoarte la nivel global despre un incendiu sau fum după o presupusă fisură a blocului sau a carterului de ulei.

Ford a declarat marți că a primit rapoarte cu privire la cel puțin trei vehicule care au suferit incendii după ce au primit soluția de rechemare în 2022.

Ford și NHTSA au sfătuit proprietarii să parcheze și să oprească motorul dacă aud zgomote neașteptate ale motorului, observă o reducere a puterii vehiculului sau văd fum.

Ford a declarat că noua operațiune de rechemare este în curs de dezvoltare.

Săptămâna trecută, producătorul auto nr. 2 din SUA a anunțat că recheamă în service 142.000 de SUV-uri Lincoln MKC în Statele Unite din cauza riscului de incendiu și a sfătuit proprietarii să parcheze afară și departe de structuri până la finalizarea reparației de rechemare.

Ford a declarat săptămâna trecută că dealerii vor adăuga o siguranță în linie la circuitul de alimentare a senzorului de monitorizare a bateriei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE