Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Focuri de armă la o școală evreiască din Canada. Al treilea atac comis în mai puțin de o săptămână

Un atac armat a avut loc duminică la o școală evreiască din orașul canadian Montreal. Acesta este al treilea incident care are loc în mai puțin de o săptămână în Canada, pe fondul intensificării tensiunilor în conflictul dintre Israel și gruparea Hamas în Fâșia Gaza, relatează The Guardian.

Fațada școlii evreiești Yeshiva Gedolah din Montreal a fost distrusă duminică. La fața locului au fost descoperite urme de gloanțe și cartușe, după ce localnicii susțin că au auzit focuri de armă, relatează postul CBC News din Canada.

Poliția canadiană a anunțat joi că investighează împușcăturile care a avut loc în timpul nopții la două școli evreiești din cartierul Côte-des-Neiges din Montreal, după ce angajații au raportat că a descoperit găuri produse de gloanțe în ușile unității de învățământ.

De asemenea, o altercație violentă s-a produs miercuri la Universitatea Concordia din Montreal între persoane care au puncte de vedere diferite în privința conflictului din Fâșia Gaza. O persoană a fost reținută și mai multe au fost rănite în urma incidentului.

Reprezentanții universității au precizat că se confruntă cu o ”intensificare îngrijorătoare a acțiunilor de intimidare și a comportamentului intolerant”, ceea ce a generat teamă în rândul studenților.

Premierul canadian Justin Trudeau a condamnat actele violente.

"Știu că emoțiile sunt mari, iar oamenii sunt speriați. Dar a ne ataca unii pe alții nu este ceea ce suntem noi ca canadieni.

Dacă oriunde în lume va începe să se construiască genul de înțelegeri de care vom avea nevoie pentru a vedea o rezolvare pașnică în Orientul Mijlociu ... începe într-un loc ca Canada, a afirmat joi Justin Trudeau.

Războiul dintre Israel și Gaza a divizat puternic opinia publică din Canada, un număr tot mai mare de persoane cerând o încetare a focului.

În Toronto, poliția a declarat că, în cele trei săptămâni de la atacul inițial al Hamas din 7 octombrie, numărul infracțiunilor motivate de ură împotriva evreilor și musulmanilor s-a dublat față de cel înregistrat în tot anul 2022.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE