Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Câștigătorii Globurilor de Aur 2024. ”Oppenheimer” a luat cinci trofee, ”Barbie” numai două

La cea de-a 81-a ediție a Globurilor de Aur, marele câștigător a fost pelicula ”Oppenheimer”. Filmul a primit 5 Globuri de Aur.

Cel mai bun film dramă, cel mai bun regizor, Christopher Nolan, cel mai bun actor în rol principal, Cillian Murphy, și cel mai bun actor în rol secundar Robert Downey JR, într-un film dramă. Pelicula, referitoare la construcția primei bombe atomice, a câștigat un Glob de Aur și la categoria cea mai bună coloană sonoră.

Regizorul și scenaristul Christopher Nolan a câştigat primul său Glob de Aur

"Sunt atât de bucuroasă că i-au fost recunoscute meritele lui Chris pentru că el reuşeşte să facă lucrurile ca nimeni altul", a declarat producătoarea filmului "Oppenheimer", Emma Thomas, soţia lui Nolan. Ea a adăugat că soţul său are capacitatea de "a scoate ce-i mai bun din oameni prin faptul că şi el este cel mai bun".

Filmul "Poor Things", cu Emma Stone în rolul unei tinere decedate ce este readusă la viaţă de nişte oameni de ştiinţă, s-a impus la categoria comedie/musical, reuşind să învingă pelicula considerată mare favorită, "Barbie", care a primit 9 nominalizări la această gală. "Poor Things" i-a adus lui Emma Stone şi premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal într-o comedie/musical.

Una dintre surprizele ediției a fost pelicula regizată de Yorgos Lanthimos, ”Poor Things”. Aceasta a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie, categorie la care favorit era ”Barbie”.

"Barbie" a obţinut doar două premii - pentru melodia lui Billie Eilish "What Was I Made For" şi la o categorie nouă, de performanţă cinematografică şi în box office ce a fost creată special pentru filmele cu mare succes la public.

Câştigătorii galei au fost aleşi de aproximativ 300 de jurnalişti specializaţi în divertisment.

Lily Gladstone, câştigătoarea Globului de Aur pentru cea mai bună actriţă cu rolul din "Killers of the Flower Moon", şi-a început discursul de acceptare vorbind în limba nativă a amerindienilor pe care a învăţat-o în şcoală. "Este o victorie istorică", a continuat ea în engleză, mulţumindu-i regizorului Martin Scorsese, precum şi actorilor Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro, alături de care a jucat în acest film despre uciderea unor membri ai naţiunii amerindiene Osage în anii '20.

Cel mai bun serial a fost desemnat ”Succession”, care a câștigat patru Globuri de Aur

”Anathomy of a Fall” a primit distincția pentru cel mai bun film străin. Iar la categoria Box Office, Globul de Aur i-a fost oferit peliculei ”Barbie” .

Printre câştigătorii serii s-au numărat şi actorii Paul Giamatti şi Da'Vine Joy Randolph pentru rolurile din comedia "The Holdovers".

În ceea ce priveşte premiile pentru televiziune, producţia "Succession" s-a impus la categoria dramă şi a adunat patru premii, printre care şi pe cel pentru cel mai bun actor în rol principal, obţinut de Kieran Culkin.

Producţia "The Bear", care surprinde problemele cu care se confruntă un proprietar de restaurant, a câştigat premiul pentru cea mai bună comedie precum şi premiile de actorie pentru vedetele show-ului, Jeremy Allen White şi Ayo Edebiri.

"Beef" a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie de televiziune

Globurile de Aur dau startul sezonului anual de premii de la Hollywood, care culminează pe 10 martie cu Oscarurile, şi aduc împreună o pleiadă de vedete după şase luni de greve ale actorilor şi scenariştilor în 2023.

Considerate o trambulină către premiile Oscar, Globurile de Aur au fost subminate în ultimii ani de scandaluri şi de erodarea publicului lor. Începând de anul trecut Globurile de Aur au fost achiziţionate de Eldridge Industries şi Dick Clark Productions, iar juriul este format din 300 de jurnalişti din 75 de ţări.

Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune.

Ceremonia, desfăşurată duminică noaptea la Beverly Hills, este prezentată de actorul american de comedie Jo Koy.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE