Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Filme din 2023 care vă pot inspira următoarea vacanță

Cele mai așteptate filme ale anului 2023 au fost filmate în întreaga lume, iar locațiile lor promit priveliști spectaculoase, care pot fi surse de inspirație pentru următoarele călătorii. De la adaptări de cărți la blockbustere, acestea sunt cele mai interesante cinci filme, care vă vor purta peste tot în lume, potrivit Euronews Travel.

5. " Indiana Jones and the Dial of Destiny" în Scoția

Peisajele vaste și frumoase ale Scoției apar în ultimul episod al francizei Indiana Jones. Arheologul revine pentru a cincea și ultima oară, în ceea ce a fost supranumit unul dintre cele mai scumpe filme realizate vreodată.

Lansat la sfârșitul lunii iunie 2023, filmul prezintă o serie de locații din întreaga lume, dar mai ales din nordul Angliei și Scoția.

O drumeție de opt zile de-a lungul West Highland Way din Scoția este o modalitate excelentă de a explora peisajele sălbatice ale Scoției.

4. "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part 1' în Norvegia

Lansat la jumătatea lunii iulie, cel de-al șaptelea episod al seriei de filme emblematice îl urmărește pe înflăcăratul protagonist, Ethan Hunt, și echipa sa în timp ce urmăresc locul unde se află o armă periculoasă.

Filmată parțial în Norvegia, această misiune, dacă alegi să o accepți, se mândrește cu fiorduri spectaculoase, munți, cascade și coastă accidentată.

În 2018, Norvegia a fost, de asemenea, locul unde a avut loc o scenă memorabilă în Mission: Impossible - Fallout, care l-a avut pe Tom Cruise escaladând o stâncă.

În funcție de ce fel de călător sunteți, fiordurile pot fi admirate pe jos, cu barca sau cu trenul.

3. "My Big Fat Greek Wedding 3" în insulele grecești

La peste 20 de ani de la original, Nia Vardalos și John Corbett se reunesc pentru cel de-al treilea episod al filmului My Big Fat Greek Wedding. Filmul a fost filmat în Atena și pe insula Corfu.

Lansat la începutul lunii septembrie, filmul urmărește îndrăgita familie Portokalos în timp ce călătorește la o reuniune de familie în Grecia.

O plimbare cu bicicleta în aceste insulele vă poate purta în locuri mai puțin vizitate de turiști, unde vă puteți bucura de natură și de fructele de mare excelente.

2. "A Haunting in Venice" în Italia

Ajuns în cinematografe la jumătatea lunii septembrie, acest film vă va încuraja cu siguranță să explorați misterele pe care le ascunde Veneția.

'A Haunting in Venice' îl urmărește pe detectivul Hercule Poirot, acum la pensie, în timp ce încearcă să rezolve uciderea unui invitat la o ședință de spiritism.

Filmat pe larg în orașul Veneția, acest film a fost inspirat de romanul 'Hallowe'en Party', scris de Agatha Christie în 1969, care nu a mai fost niciodată adaptat într-un film de lungmetraj.

Cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Veneția este toamna și iarna. În acest fel veți evita căldura intensă și aglomerația aglomerată din timpul verii.

1. "Wonka" în sudul Angliei

'Wonka' servește drept prequel la romanul lui Roald Dahl din 1964, 'Charlie și fabrica de ciocolată'. Filmul a fost filmat în diverse locații din Marea Britanie, inclusiv în Bath, Oxford și pe coasta Dorset.

Disponibil în cinematografe începând din decembrie 2023, acest film muzical-fantastic se concentrează pe un tânăr Willy Wonka, interpretat de Timothée Chalamet, urmărind primele sale zile ca ciocolatier excentric, precum și modul în care a ajuns să întâlnească Oompa-Loompas.

Dacă nu sunteți sigur ce locație să alegeți, fanii lui Bridgerton vor iubi și Bath și arhitectura sa georgiană fantastică.

Sau, dacă sunteți în căutarea a ceva mai mult în aer liber, de ce nu faceți o drumeție pe cei 152 km de coastă jurasică între Old Harry Rocks și Exmouth, în Dorset. Și nu uitați să căutați fosile pe drum.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE