Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

5 destinații relaxante pentru vacanța de vară în Europa

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Doriți să evitați aglomerația și turiștii neliniștiți? Există câteva alternative mult mai liniștite în Europa.

Cele mai populare locații pentru vacanțe din Europa suferă de fenomenul de supraaglomerare.

De la Amsterdam, până la Veneția, pentru multe dintre cele mai populare destinații de călătorie ale continentului au fost impuse restricții de călătorie pentru cei care doresc să vină în vizită, potrivit euronews.

Regiunea Trentino Alto Adige din nordul Italiei este cel mai recent loc unde sunt impuse noi reguli de călătorie. În mai 2023, Ministrul Turismului, Arnold Schuler, a declarat că regiunea - care găzduiește faimoșii munți Dolomiți - și-a „atins limita” pentru numărul de vizitatori pe care îi poate primi.

Supraaglomerarea poate transforma un loc încântător într-o amintire neplăcută, însă, există o mulțime de alte opțiuni pentru a evita aglomerația.

Cele mai liniștite destinații pentru vacanța în Europa

1. Pentru viața de noapte și cafenele: Alegeți să călătoriți în Leiden, în locul Amsterdamului.

Micul oraș Leiden se mândrește cu căi navigabile întortocheate, case fermecătoare și pub-uri frumoase - fără milioanele de vizitatori, așa cum se întâmplă în Amsterdam. Plimbați-vă cu bicicleta pe străzile mărginite de copaci, explorați cei 28 de kilometri de canale navigabile (străbătute de 88 de poduri) sau bucurați-vă de o seară relaxantă într-un pub local.

Leiden este renumit pentru universitatea sa, cea mai veche din Țările de Jos. În plus, dacă v-ar plăcea și o excursie în orașul mare, există trenuri directe dese către Amsterdam și Rotterdam.

2. Încercați Slovenia, în loc de nordul Italiei pentru munți pitorești

În 2022, 34 de milioane de turiști au vizitat mica regiune Trentino Alto Adige din nordul Italiei. Autoritățile au anunțat că limitează accesul la Lacul Braiseswill, unul dintre cele mai populare situri din regiune.

O alternativă ar fi Alpii Iulieni din apropiere. Acest lanț muntos înalt se întinde spre Slovenia și oferă unele dintre cele mai pitorești peisaje din Europa, de la lacul Bohinj, cu apă limpede, până la frumoasele vârfuri muntoase înzăpezite. În Parcul Național Triglav se poate campa. Printre zonele populare de camping se numără Danica, Korita și Jezero. Există și o mulțime de hoteluri de lux în regiune.

Mai la sud - în afara munților - puteți vizita pădurea virgină de fagi Krokar, care a supraviețuit epocii glaciare. Aceasta face parte din Patrimoniul UNESCO și este unul dintre ultimele locuri din Europa unde urșii, lupii și râșii mai pot fi găsiți în sălbăticie.

3. Coasta Amalfi sau Dolce Vita din Calabria?

Coasta Amalfi a Italiei este cunoscută pentru mările turcoaz și căsuțele ei multicolore.

Costa Viola (Coasta violet) din Calabria, care se întinde de la Palmi până la Bagnara, la capătul de jos al continentului italian, oferă un aer mai puțin aglomerat de ”Le Dolce Vita”. Zona este numită după culoarea spectaculoasă reflectată de apă în anumite momente ale zilei.

Un drum îmbrățișează coasta, trecând pe lângă doi vulcani activi: Stromboli și Etna. Riviera dei Cedri, Costa Degli Dei și Costa Viola se reflectă în strălucitoarea Mare Tireniană și au o mulțime de locuri de înot de explorat.

Munții și pădurile de pini din Palmi oferă vizitatorilor aer curat cu trasee străvechi șerpuite, de parcurs pe jos. Iar dacă ești pasionat de scufundări, există un renumit centru unde poți explora adâncurile Coastei Violet.

4. Încearcă delicioasele tapas din San Sebastian

Acest oraș este renumit pentru pintxo tapas, un fel de mâncare servit în barurile tradiționale din orașul vechi.

Gustați câteva dintre mâncărurile locale la unul dintre renumitele restaurante ale orașului, care dețin împreună 18 stele Michelin. Bucătăria bască se bazează pe ingrediente provenite din Marea Cantabrică și din fermele și grădinile locale, ceea ce înseamnă că există varietate.

5. Iubitorii de artă pot să se îndrepta spre Genoa, în loc de Veneția

Pentru ceva diferit, încercați Genoa din nord-vestul Italiei. Orașul-port nu are canale, dar are alei medievale înguste foarte asemănătoare.

La fel ca în Veneția, iubitorii de cultură vor avea multiple posibilități. Micul oraș este plin de muzee, dintre care multe pot fi găsite în clădiri antice care sunt la fel de frumoase, asemenea capodoperelor pe care le găzduiesc.

Vizitați Muzeele Strada Nuova, formate din trei palate învecinate, și admirați lucrările maeștrilor genovezi la Palazzo Spinola.

Distribuie

Taguri