Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care sunt capitalele europene cu cei mai numeroși și cei mai puțini turiști

După perioada pandemiei, călătoriile au revenit și sunt iarăși numeroase, dar nu toate locurile se bucură cu adevărat de întoarcerea turiștilor.

Supraturismul a devenit o problemă majoră peste tot, începând cu plajele Europei și continuând cu capitalele populare, potrivit euronews.

Pentru a combate supraaglomerarea, unele destinații au introdus restricții, de la limitarea vizitatorilor în Marsilia, Franța, până la interzicerea navelor de croazieră în Veneția, Italia.

Folosind datele de pe Holidu, motorul de căutare pentru locații de închiriat în vacanță, prin care am raportat mărimea populației locale la numărul de turiști din 2019, iată care sunt capitalele europene cu cei mai mulți turiști.

Care este capitala cea mai vizitată de turiști în Europa?

1. Amsterdam are cel mai mare număr de turiști per rezident. Capitala olandeză are 12 turiști la fiecare 1 locuitor al său.

Cunoscută drept „Veneția Nordului”, Amsterdam are peste 160 de canale și 1.200 de poduri care o traversează. În timp ce orașul a fost o destinație în care oamenii veneau pentru canabis și alcool, Amsterdam își propune acum să-și schimbe reputația.

Orașul găzduiește nenumărate case elegante, baruri și cafenele. O vizită la Muzeul Van Gogh este, de asemenea, obligatorie.

2. Dublin se află pe locul doi, cu 11 turiști per rezident.

Capitala iubitoare de distracție a Irlandei este casă pentru brandul Guinness, iar tururile fabricii de bere au primit aproape 23 de milioane de oameni de la prima deschidere, în 2000.

De asemenea, turiștii se îngrămădesc în emblematicul Temple Bar, o stradă pavată, mărginită de baruri care găzduiesc trupe populare în reprezentații live - inclusiv mult fotografiatul Temple Bar Pub.

3. Capitala Estoniei ocupă locul trei, cu 10 turiști / locuitor. Țara est-europeană are multe de explorat, dincolo de Tallinn.

Cu Marea Baltică atât la nord, cât și la vest, țara are mii de insule pline de natură și istorie.

4. Capitala Franței, Paris, se află pe locul patru, cu nouă turiști per rezident. Orașul Iubirii atrage vizitatorii care caută să vadă faimosul Turn Eiffel. Luvru, între timp, este cel mai vizitat muzeu din lume.

5. Atena, capitala Greciei, este una dintre cele mai populare capitale, cu opt turiști per locuitor.

6. Praga

7. Edinburgh

8. Copenhaga

9. Lisabona

10. Stockholm

11. Viena

12. Roma

13. Londra

14. Budapeste

15. Bruxelles

16. Madrid

17. Berlin

Care sunt cel mai puțin aglomerate capitale din Europa?

Potrivit Holidu, Berlinul din Germania , Madridul din Spania, Bruxellesul din Belgia și Budapesta din Ungaria sunt capitalele „cel mai puțin populate de turiști”, cu doar doi călători per rezident.

Printre celelalte capitale europene, Praga, din Republica Cehă are opt turiști per locuitor; Edinburgh din Scoția are șapte; Copenhaga din Danemarca și Lisabona din Portugalia au șase. Stockholm din Suedia, Viena din Austria și Roma din Italia au patru. Londra din Marea Britanie are trei.

Cum rămâne cu orașele care nu sunt capitale ale Europei?

Ești mai interesat să vizitezi orașe, dincolo de aglomeratele capitale? În multe cazuri, și acestea se confruntă cu o supraaglomerare, din cauza dimensiunilor mai mici din punct de vedere geografic și a popularității sezoniere.

Dubrovnik din Croația, a primit o medie de 36 de turiști per locuitor în 2019. Deoarece acești vizitatori vin în principal pentru vacanțele de vară, orașul de coastă este cel mai aglomerat în acest sezon.

Urmează Veneția din Italia, Bruges din Belgia și insula grecească Rodos, fiecare cu 21 de turiști per rezident.

La fel ca Dubrovnik, Rodos este vizitată mai ales în vacanțele de vară, când aglomerația e foarte mare.

Antalya și Muğla din Turcia, care sunt foarte populare printre turiștii europeni, au avut cinci, respectiv trei vizitatori per locuitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE