Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

FIFA vrea să existe un stadion cu numele lui Pele în fiecare țară din lume

FIFA va cere tuturor ţărilor membre să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor, a anunţat luni preşedintele Gianni Infantino, prezent în oraşul brazilian Santos, cu ocazia funeraliilor legendarului decar al Selecao, informează AFP, citată de Agerpres.

Infantino a venit în Brazilia pentru a-i aduce un omagiu celui pe care mulţi îl consideră cel mai mare fotbalist din toate timpurile, pe stadionul Vila Belmiro al clubului FC Santos, la care „Regele” Pele şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei.

„Vom cerere tuturor ţărilor din lume să atribuie numele lui Pele unuia dintre stadioanele lor”, a declarat cu această ocazie preşedintele FIFA.

Mai multe persoane au venit să îi aducă un ultim omagiu lui Pele

Alături de alţi conducători ai fotbalului, Infantino a fost unul dintre primii care s-au recules luni dimineaţă lângă sicriul lui Pele, care a fost depus la centrul terenului stadionului pe care brazilianul a scris o parte din legenda sa.

„Suntem plini de tristeţe. Pele este etern, este unul dintre simbolurile mondiale ale fotbalului”, a adăugat el.

La sediul FIFA din Elveţia, toate drapelele au fost coborâte în bernă, vineri, la o zi după anunţul decesului triplului campion mondial, care s-a luptat mai bine de un an cu un cancer de colon.

Mai multe sute de persoane au venit luni la stadionul lui FC Santos, pentru a-i aduce un omagiu lui Pele, care va fi înmormântat marţi, în cadrul unei ceremonii restrânse, după o procesiune pe străzile din Santos.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE