Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cadou primit de Pelé de la cea mai titrată voleibalistă din România. Cristina Pîrv: „Un om care te inspiră prin orice face”

Cristina Pîrv, fostă mare voleibalistă a României, a vorbit, în direct la Euronews România, despre momentul în care a avut șansa de a-l întâlni pe legendarul Pelé, care s-a stins din viață pe 29 decembrie 2022.

Descris drept o persoană cu „foarte mult umor”, Pelé, cel considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, a surprins în momentul în care i-a oferit un autograf fiului Cristinei Pîrv: „Efectiv, este o artă când el semnează”, a mărturisit ea.

Într-o intervenție în direct la Euronews România, Cristina Pîrv a spus că Brazilia este în doliu, după ce Pelé a murit.

„Pentru toți brazilienii care vor să-i aducă un ultim omagiu, cred că este o zi destul de dificilă. Regele Pele a ajuns să ne părăsească, dar sigur va rămâne în sufletele noastre și în sufletele tuturor oamenilor”, a declarat fosta voleibalistă.

Cristina Pîrv, care a jucat la un club de volei din Brazilia, a rememorat cum a avut șansa de a-l cunoaște pe legendarul Pelé.

„Jucând în Brazilia, mă bucură foarte mult că am avut ocazia să-l cunosc și mai de aproape. (...)

Era ambasadorul unui spital de copii cu boli autoimune. De multe ori eram invitată ca ambasador să ajutăm acești copii. În aceste momente ne-am întâlnit.

Ne-am întâlnit la Sao Paolo la astfel de evenimente. Mă bucur foarte mult că am putut să-l cunosc și să văd ce om bun este și ce om deschis este, un om care te inspiră prin orice face”, a precizat Cristina Pîrv.

Fosta voleibalistă i-a vorbit lui Pelé despre România și a ținut să-i ofere un cadou care să-i amintească de țara noastră.

„Pelé avea foarte mult umor. (...) În discuțiile noastre am vorbit foarte mult și despre România, despre Dracula, despre Transilvania. Eu fiind din Transilvania, am făcut și niște glume.

I-am zis: hai, Pele! O să-ți aduc o palincă de la noi din Transilvania!”, a spus Cristina Pîrv.

Fosta sportivă care a înființat o academie de volei s-a declarat impresionată după ce Pelé i-a acordat un autograf pentru fiul ei, pe un tricou.

„Efectiv este o artă când el semnează și dă un autograf. Efectiv, nu mâzgâlește! Este o artă, este un desen. Se și vede că nu este o semnătură fugitivă”, a afirmat ea.

De asemenea, Cristina Pîrv a spus că, pentru fiul ei care joacă fotbal, tricoul cu autograful marelui Pelé este un „cadou inestimabil”.

„El și face fotbal aici la Cluj și este fascinat de acest tricou. Este un cadou inestimabil pentru el, pentru sufletul lui. Pentru el ca sportiv, este un cadou extraordinar”, a concluzionat ea.

În vârstă de 50 de an, Cristina Pîrv este considerată una dintre cele mai mai valoroase voleibaliste ale României, deoarece a câştigat trofee în Italia, Brazilia şi Franţa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE