Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fiat Panda, în variantă electrică, produs în Serbia. Ce preț ar putea avea și când va fi lansată mașina

Președintele sârb Aleksandar Vucic se așteaptă ca grupul auto Stellantis să producă o variantă electrică a modelului Fiat Panda la uzina din apropierea orașului Kragujevac din Serbia, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Aleksandar Vucic a făcut acest anunț, duminică, la finalul unei întrevederi cu premierul italian. Giorgia Meloni nu a oferit o dată exactă la care ar urma să fie lansat în producţie noul model.

Cu toate aceastea, Vucic a evidențiat că producţia noului autoturism va stimula schimburile comerciale dintre Italia şi Serbia, estimate în prezent la 4,6 miliarde de euro pe an.

Fiat ar putea muta producția modelului Panda în Serbia

Actualul model de Fiat Panda este produs în prezent la o uzină din apropiere de Napoli (Italia). Astfel, noua versiune ar urma să fie prezentată, cel mai probabil, la mijlocul lui 2024.

Grupul Stellantis a fost înfiinţat în anul 2021 ca urmare a fuziunii producătorului auto francez PSA cu grupul italo-american Fiat Chrysler. Un an ma târziu, compania şi Guvernul de la Belgrad au semnat un acord în valoare de 190 milioane de euro pentru a produce mașini electrice la uzina de la Kragujevac, unde fusese fabricat modelul Fiat 500L.

De altfel, în luna august, directorul Fiat, Olivier Francois, spunea că grupul Stellantis vrea să adauge un al doilea vehicul electric cu preţ redus la gama sa, pentru a concura cu francezii de la Renault şi cu constructorii chinezi.

Ce preț ar urma să aibă Fiat Panda electric

Mașina electrică, inspirată din modelul Fiat Panda, ar urma să coste mai puţin de 25.000 de euro şi ar urma să fie prezentată în luna iulie 2024 pentru a concura cu Dacia Spring, a mai spus Olivier Francois, conform sursei citate.

Grupul Stellantis, al patrulea producător auto mondial, are 14 mărci în portofoliul său, printre care Peugeot, Jeep, Ram, Fiat şi Opel. Anul trecut, grupul a realizat un profit net record de 13,354 miliarde de euro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE