Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dacia recheamă peste 6.000 de exemplare Spring în service. Sunt afectate și mașinile comercializate în România

Dacia recheamă în service peste 6.000 de exemplare Spring. Printre acestea sunt afectate și mașini comercializate în România, potrivit Profit.ro.

Potrivit sursei citate, ar fi vorba despre 6.000 de mașini înmatriculare în Franța, dar și de un număr mai mic de autoturisme din România și din alte țări europene.

Ar fi vorba despre chargerul mașinii primește un semnal eronat de la unul din microprocesoarele care se află în convertorul de curent continuu. În consecință, una dintre siguranțele care decontează bateria, în caz de pericol, se decuplează, iar mașina nu mai poate pleca de pe loc. De asemenea, se aprinde și un martor luminos în bord.

Dacia, creșteri de peste 20% la vânzări

Dacia a înregistrat vânzări în creştere cu 24%, ajungând la peste 345.000 de unităţi la nivel mondial. În Europa, vânzările Dacia au crescut cu 30%, până la 301.000 de unităţi, datorită succesului de care s-a bucurat gama sa. Dacia Sandero rămâne cel mai bine vândut model către clienţii persoane fizice din Europa. Dacia urcă pe locul 2 al podiumului european pe segmentul de retail.

"Renault Group a atins o performanţă record în prima jumătate a anului 2023, atât în ceea ce priveşte profitabilitatea, cât şi generarea de numerar. Aceste rezultate sunt consecinţa eforturilor noastre continue de a reduce costurile pe perioada ultimilor 3 ani şi a strategiei noastre concentrate pe valoare, combinată cu primele beneficii ale unei ofensive de produse fără precedent.

Bazele noastre nu au fost niciodată la fel de solide şi robuste. În acelaşi timp, implementăm cu o viteză incredibilă proiectele noastre strategice care transformă Grupul în profunzime: am finalizat deja desprinderea Horse şi am semnat un acord de joint-venture cu Geely pentru a da naştere unui campion mondial al motoarelor cu emisii reduse. În conformitate cu planul nostru, separarea Ampere va fi încheiată în a doua jumătate a acestui an", a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE