Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Festivalul unde copiii au văzut cum viața de la țară a fost adusă la oraș

Animal Fest, un festival cu și despre animale, a avut loc în acest weekend, la Iași. Pentru copiii care trăiesc la oraș este o mare bucurie să fie la doar doi pași de animalele domestice pe care mulți dintre ei le-au văzut doar la televizor sau în fotografii.

Joaca în fân, aproape de căluți, oi sau vaci, a fost o noutate pentru mulți dintre copiii duși de părinți la Animal Fest.

”Mi-a plăcut oițele, căluțul și vacile. De fapt, toate mi-au plăcut”, a spus un copil.

”M-am jucat în fân”, a povestit un altul.

”Venim cu cei mici și chiar e o adevărată plăcere. Au posibilitatea să mângâie animăluțele, să le hrănească, chiar le-au dat iarbă la animăluțe. E deosebit.

Au posibilitatea să vadă multe utilaje de la fermă, animăluțele de la fermă și cei mici chiar sunt atrași de chestia asta. Mai ales că în oraș nu au posibilitatea să vadă animăluțele acestea.”, a declarat un părinte.

Printre animalele care au atras privirile copiilor este și Tony, un armăsar în vârstă de 12 ani din rasa Frizian, o rasă din Țările de Jos.

”Este un exemplar deosebit. Talia e foarte mare. Din rasa lui se găsesc mai greu așa înalți, așa dezvoltați. E un cal docil, vedeți că lăsăm și copiii să-l mângâie. E un cal echilibrat.

Am fost la multe competiții de frumusețe, concursuri. Fără locul întâi nu am plecat de la nici unul”, a afirmat Gabriel Moroșan, proprietarul calului.

”Este un cal perfect. Din păcate, eu stau la etajul opt și i-am spus soției că l-aș fi luat acasă

Să organizeze în fiecare zi un așa festival pentru copiii mici și mari, ca noi sa ne bucurăm din plin pentru atmosfera și energia pozitivă care ne este dată de aceste animale”, a mai precizat unul dintre vizitatorii festivalului.

La Animal Fest, au avut loc și demonstrații de dresaj cu câini polițiști.

De asemenea, copiii și-au putut înscrie prietenii necuvântători la un concurs de frumusețe pentru patrupede.

La Animal Fest, au putut fi admirate și fotografiate și 45 de exemplare de rase de păsări.

Animal Fest este organizat de Universitatea de Științele Vieții din Iași și se află la a treia ediție. Intrarea este gratuită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE