Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Festivalul Culturii Arabe de la Sibiu. Evenimentul are loc la sfârșitul acestei săptămâni

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

La Sibiu are loc la sfârșitul acestei săptămâni Festivalul Culturii Arabe. Aflat la debut, evenimentul își propune să celebreze diversitatea culturală a popoarelor din Orientul Mijlociu prin concerte de muzică tradițională arăbească și conferințe pe tema refugiaților din această zonă.

În deschiderea evenimentului, ce are loc în Sala Festivă a Palatului Astra din Sibiu, vor participa reprezentanți ai Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite și ai Centrului Național Român pentru Refugiați, alături de cercetători de la centre universitare din București, Cluj și Sibiu.

Zilele următoare, publicul sibian este invitat la două concerte de muzică tradițională arăbească.

Pe toată durata Festivalului, în cadrul Muzeului Național Brukenthal va fi expus vernisajul unui artist plastic sirian, iar în Piața Huet vor fi afișate imagini din cadrul concursului de fotografii cu tema „zone de război”.

În tot acest timp, iubitorii de artă își pot împodobi trupul cu desene temporare henna, o artă corporală străveche specifică Orientului Mijlociu.

Prima ediția a Festivalului Culturii Arabe are loc în perioada 2–4 septembrie 2022, aici la Sibiu.

Distribuie

Taguri