Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Oktoberfest-ul românesc. Festivalul toamnei a început la Brașov, pentru 11 zile

Publicat de: Euronews

Celebrul festival Oktoberfest, ediția de România, a început la poalele munților. Timp de 11 zile Brașovul se va afla în sărbătoare. Mii de turiști și localnici sunt așteptați să petreacă pe muzică tradițională bavareză și să deguste din preparatele în stil german.

Festivalul a început pe ritmuri de fanfară și cu defilarea trăsurilor Oktoberfest prin centrul istoric al orașului. Petrecerea propriu-zisă a început însă în cortul special amenajat, după ce primarul orașului a dat cep butoiului cu bere. Ciocanul folosit a fost adus special de la Oktoberfestul din Germania.

„Vor fi două weekenduri în care și noi ca administrație locală am extins numărul mijloacelor de transport în comun, programul până la miezul nopții, astfel încât fiecare participant să se bucure de ceea ce are de oferit festivalul și să lase mașinile acasă”, a spus Allen Coliban, primarul Brașovului.

„Îmbinăm tradițiile românești cu tradițiile bavareze, cu produse românești, cu produse bavareze. Avem program artistic în toată această perioadă, avem formații, avem DJ, avem fanfare, avem ansambluri folclorice, ansambluri artistice”, a afirmat Bogdan Manea, organizator Oktoberfest.

Au fost pregătiți peste 1.500 de hectolitri de bere, asta înseamnă peste 300.000 de halbe cu bere pentru cele 11 zile de festival.

Nu au lipsit nici cârnații bavarezi sau ciolanul cu varză, iar petrecăreții au făcut coadă. Mii de persoane au luat parte la prima zi a festivalului.

„Este o sărbătoare foarte frumoasă a Brașovului și pentru asta noi vrem să ne distrăm. Turiștii trebuie să se distreze, dar nu numai, pentru că toți brașovenii vin la acest festival de 13 ani”, a spus unul dintre localnici.

Organizatorii Oktoberfest se așteaptă ca peste 250.000 de persoane să ajungă în următoarele zile la festival.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE