Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici și ștafeta mixtă a României, medalie de argint la Mondialele de Înot pentru juniori din Peru. Vlad Stancu a cucerit bronzul

Performanță impresionantă, obținută de echipa României la Campionatele Mondiale de Înot pentru juniori de la Lima. David Popovici și ștafeta combinată a țării noastre au obținut medalia de argint la proba de 4x100 metri liber. De asemenea, Vlad Stancu a câștigat bronzul la 800 de metri liber.

David Popovici (17), Patrick Sebastian Dinu (17), Bianca Costea (17) și Rebecca Diaconescu (16) au încheiat cursa cu timpul de 3:30.39 min. Ștafeta mixtă a României a fost la doar 36 de sutimi de medalia de aur care a fost câștigată de sportivii din Ungaria. Italia a cucerit bronzul la această probă din competiție.

„România a câștigat medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4x100 m liber.

Ce sportivi minunați are natația românească! România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4x100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima. Vicecampioană europeană de juniori, în această vară, chiar la Otopeni, ștafeta combinată a României a ocupat locul al doilea în finala găzduită de bazinul olimpic din incinta Videna Aquatic Center din Lima”, este mesajul publicat de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, pe Facebook.

Vlad Stancu, bronz la 800 de metri liber

Vlad Stancu (17 ani) s-a clasat pe locul trei și a cucerit bronzul la proba de 800 de metri liber la Mondialele de Juniori de la Lima, Peru. În urmă cu două zile, înotătorul a câștigat argintul în proba de 400 de metri liber.

Vlad Stancu va mai concura duminică, la proba de 1.500 de metri, unde este campion european de juniori.

Medaliile câștigat de România la la Campionatele Mondiale de juniori din Peru

David Popovici - AUR la 200m liber;

Vlad Stancu - ARGINT la 400m liber şi BRONZ la 800m liber;

ştafeta masculină de 4x100m liber - AUR;

ştafeta mixtă de 4x100m liber - ARGINT.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE