Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fermierii francezi rămân în stradă. Oamenii sunt nemulțumiți de creșterea taxelor și a prețurilor

Proteste sunt și în Vestul Europei. Fermierii francezi sunt deciși să nu cedeze până nu vor vedea măsuri concrete, au anunțat sindicatele, după o întâlnire cu premierul de la Paris. Oamenii au ieșit cu utilajele la protest și au blocat mai multe autostrăzi din țară. Ei sunt nemulțumiți de creșterea inflației, de majorările taxelor și amânarea legii agriculturii.

Amânarea legii agriculturii

Noul premier de la Paris a primit o delegație a sindicatelor din agricultură și a promis măsuri chiar de săptămâna aceasta. Însă oamenii au anunțat că nu se mulțumesc doar cu vorbe și că vor continua protestele. Ei sunt nemulțumiți de creșterile de taxe și de noile standarde de mediu considerate prea stricte și au ieșit cu tractoarele în stradă. Ministrul francez de Interne a exclus orice mobilizare a poliției împotriva manifestanților.

Gerald Darmanin, ministrul francez de Interne: ”Nu există planuri de a trimite forțele de securitate să spargă (protestul n.r.), cel puţin, acestea au fost instrucţiunile mele către Prefect şi Directorul General al Jandarmeriei, pentru că nu au fost făcute pagube acestui loc şi las Guvernului şi munca foarte importantă pe care a depus-o alături de agricultorii, care trec prin momente dificile în viața lor profesională și vreau să-i asigur de sprijinul meu politic. Îi încurajez să respecte bunurile publice, dar acesta este cazul pentru marea majoritate a fermierilor.”

Sindicatele i-au cerut premierului francez să discute direct cu fermierii pentru a le înțelege problemele. Printre nemulțumiri se numără și amânarea legii agriculturii care urma să fie prezentată zilele acestea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE