Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familii întregi de palestinieni cu dublă naționalitate continuă să aștepte la Rafah, în speranța că vor părăsi zona de conflict

În timp ce convoaiele cu ajutoare umanitare au fost lăsate să tranziteze granița dintre Egipt și Gaza, familii întregi de palestinieni cu dublă naționalitate continuă să aștepte la Rafah, în speranța că vor putea părăsi zona de conflict. Printre ei sunt și numeroși copii, speriați de bombardamente.

Odată ce a fost deschis punctul de trecere de la Rafah pentru camioanele cu ajutoare umanitare, palestinienii cu dublă naționalitate speră că vor putea pleca și ei din calea războiului.

Sunt familii întregi, adulți și copii, ale căror case au fost distruse în bombardamentele intense.

Palestinian cu cetățenie americană: „Am venit de unul singur pentru că, noaptea trecută, locuința mi-a fost bombardată. Am răni la mână și la cap. Pot să vă arăt poza mea din telefon. Nu pot sta în casa mea pentru că tavanul este deteriorat, pereții au fost distruși. Există o mulțime de pietre și resturi pe podea. Nu mai pot sta în casă”.

Palestinian cu cetățenie norvegiană: „Avem multe rude aici, situația este foarte dificilă și bombardamentele sunt peste tot, iar guvernul israelian este isteric, bombardează peste tot, așa că sperăm ca guvernul norvegian să ne ajute să ieșim din Gaza și așteptăm ajutorul întregii lumi pentru a sprijini poporul palestinian”.

Peste un milion de palestinieni, reprezentând jumătate din populația Fâșiei Gaza, s-au refugiat în sud, din cauza războiului declanșat după atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie 2023.

Egiptul a respins deschiderea frontierei Rafah pentru civili din motive de securitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE