Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Facturi uriașe la căldură, în cea mai călduroasă lună februarie. Ce prețuri au plătit bucureștenii pentru a avea caloriferele calde

Bucureștenii au plătit mai mult pentru căldură în luna februarie decât în ianuarie. Asta deși meteorologii au anunțat că a fost cel mai călduros februarie de când se fac măsurători.

Caloriferele racordate la sistemul public de termoficare, dar care nu au montate repartitoare, au fost fierbinți chiar și când afară erau peste 20 de grade.

În unele blocuri din Capitală factura la întreținere pentru a doua lună a anului a crescut, în medie, cu 10% față de luna ianuarie.

Acestui administrator de bloc nu i-a venit să creadă când a văzut cât au de plătit locatarii pentru întreținerea pe luna februarie. Doar costul pentru căldură a fost de aproape 23 de mii de lei, adică mai mult de jumătate din factura totală.

Cât au scos bucureștenii din buzunar pentru factura din februarie

Pentru luna februarie, pentru căldura consumată într-o garsonieră factura este în jur 240 de lei. Pentru un apartament cu două camere prețul sare de 360 de lei, iar pentru o locuință cu 3 camere încălzirea ajunge la aproape 450 de lei.

Bucureştenii s-au plans că în cel mai cald februarie din istorie, cu o temperatură medie de aproape 8 grade Celsius, caloriferele au fost mai fierbinţi decât în zilele geroase. La fel s-a întâmplat, însă, și în luna martie.

Compania Termoenergetica nu a răspuns până la acest moment solicitării Euronews de a explica această situație.

Nici primarul Capitalei nu a reușit să le ofere bucureștenilor o justificare pentru furnizarea excesivă de căldură din ultima perioadă.

Termoenergetica a început sistarea furnizării căldurii în Capitală de la finalul lunii martie, după evoluția temperaturilor din ultimele zile. De la această măsură fac excepție spitalele, creşele, şcolile și grădiniţele.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE