Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Expoziții de armament și tehnică militară, în Capitală. Evenimentul are loc în Parcul Carol, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre

Armament, tancuri, demonstrații de arte marțiale și scrimă. Nu vorbim, din fericire, despre vreo zonă de conflict, ci despre o expoziție din parcul Carol din Capitală, cu ocazia Zilei Forțelor Terestre.

Aici sunt prezentate mai multe echipamente din dotarea Armatei Române, iar pentru prima dată, în acest an, la activități sunt prezenți și militarii străini, cu tehnica țărilor din care provin.

Sunt militari din Portugalia, Polonia, Franța și SUA. Echipamentele au reușit să atragă atenția celor care au ajuns în Parcul Carol.

La acest eveniment sunt organizate și ateliere pentru copii cum ar fi tir cu arcul sau activități pentru cercetare, dar și învățarea tehnicilor de supraviețuire.

În parc, tehnica militară este expusă între orele 11:00 și 19:00. Expoziția va avea loc și duminică, atunci când e sărbătorită Ziua Forțelor Terestre. Tehnica militară este expusă și într-un mall din București.

Ministrul Apărării, de Ziua Forţelor Terestre Române: Cinstire eroilor neamului căzuţi la datorie

Angel Tîlvăr le-a transmis militarilor, sâmbătă, într-un mesaj cu prilejul sărbătorii Zilei Forţelor Terestre, că demnitatea şi curajul cu care îşi fac permanent datoria trebuie şi vor fi răsplătite cu recunoştinţa şi respectul românilor.

"Transmit cu mare bucurie, cu deosebit respect şi admiraţie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre Române, marcată, prin tradiţie, în ziua în care creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de biruinţă, patronul spiritual şi ocrotitorul Forţelor Terestre, felicitările mele tuturor celor care şi-au servit sau îşi servesc, în prezent, Patria în rândul acestei importante categorii de forţe a Armatei României. Gândurile noastre merg, la ceas aniversar, în primul rând către eroii neamului nostru, căzuţi la datorie în toate războaiele purtate de Armata României, cei mai mulţi dintre ei fiind din rândul Forţelor Terestre. Le vom păstra vie amintirea şi le vom cinsti veşnic faptele de vitejie", a afirmat Angel Tîlvăr, în mesajul transmis.

Tîlvăr a amintit de prezenţa militarilor români în teatrele de operaţiuni de peste hotare.

"Desăvârşiţi ca profesionişti în misiuni internaţionale, executate, în ultimele trei decenii, în teatrele de operaţii din Balcanii de Vest, Irak, Afganistan şi pe continentul african, precum şi în alte misiuni sau exerciţii multinaţionale de amploare desfăşurate peste hotare sau acasă, alături de forţele celor mai avansate armate ale lumii, dumneavoastră, militarii Forţelor Terestre Române, aţi demonstrat zi de zi, prin rezultatele impecabile ale muncii depuse, că sunteţi cea mai de preţ resursă a acestei categorii de forţe şi că meritaţi renumele de militari de elită", a punctat Tîlvăr.

Ministrul Apărării consideră că "nu există datorie mai importantă" (...) decât aceea de a activa toate soluţiile pentru ca militarii să beneficieze de cele mai bune condiţii de muncă şi de viaţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE