Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Armata Română anunță că va cumpăra tancuri Abrams. MAPN vrea un batalion cu peste 50 de blindate americane

Armata Română va achiziționa tancuri americane Abrams. Este vorba de un batalion de 54 de astfel de vehicule blindate, potrivit anunțului official făcut de șeful Direcției Generale pentru Armamente din Ministerul Apărărării.

Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente: „Sunt pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererile privind achiziția uni battalion de tancuri Abrams. În ceea ce privește acest tanc mă amuz că toate lumea își închipuie că va fi achiziționat un tanc vechi fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului.”

Ce sunt tancurile Abrams

Tancul Abrams este echipat cu un computer și o serie de senzori care îi permit să angajeze ținte la distanțe mari, pe timp de zi sau noapte și chiar în condiții meteo nefavorabile. De asemenea, tancul american oferă o apărare sporită împotriva focului inamic. Ministerul Apărării a avut în vedere și achiziția tancurilor germane Leopard 2.

Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente: „Statul Major al Forțelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc și are o unicitate în realizarea misiunilor. Produsul va fi achiziționat printr-o achiziție de tip guvern la guvern.”

Deocamdată nu se știe cât va costa achiziția tancurilor Abrams

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE