Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.
„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.
Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.
„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Olimpicii de la chimie, pe banii lor la concurs. Elevii români au obținut 13 medalii de aur, însă nu ministerul le-a plătit deplasarea în Indonezia
Lotul național de chimie al României s-a întors acasă cu 13 medalii de aur de la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată care a avut loc în Indonezia.
Ofertele universităților din România pentru studenți. Ce specializări au ales studenții în 2024
Peste 500.000 de studenți încep săptămâna aceasta noul an universitar. Tinerii care au ales să studieze în România visează, în general, să poată avea succes pe piața muncii tot în țară, dar și-ar dori să prindă și o bursă de studii în străinătate.
Ce reduceri au elevii și studenții la călătoriile cu trenul. Actele necesare pentru reducerile CFR Călători
Elevii beneficiază de transport gratuit la călătoriile cu trenul și în acest an școlar, în timp ce studenții pot cumpăra bilete reduse cu 50%, reamintește CFR Călători. Pentru a beneficia de aceste facilității, tinerii trebuie să facă dovadă calității de elev sau student.
Zeci de mii de români studiază în străinătate. Destinațiile preferate anul acesta rămân Marea Britanie și Țările de Jos
Zeci de mii de studenți români se pregătesc să înceapă noul an universitar în străinătate. Destinațiile de studii preferate de tinerii din țara noastră sunt și anul acesta Marea Britanie și Țările de Jos.
Noul cod de etică al SNSPA după scandalul Bulai: Sesizări anonime și avocatul studentului, printre noutăți
Depunerea sesizărilor anonime și autosesizarea comisiei de etică, deschiderea unui birou pentru reclamații, dar și implementarea unui ghid al bunului simț - sunt doar o parte dintre modificările care vor fi aduse codului de etică al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
Studenția la cămin, confort cu chirie mică. Sumele variază între 330 și 700 de lei pe lună la căminele Politehnicii București
Mai sunt câteva zile până la începerea anului universitar. Studenții încep așadar să revină în orașele în care învață, dar și în cămine. Cei care urmează cursurile Politehnicii București, de exemplu, au început deja să se cazeze în cămine.
REPORTAJ. Trei medalii de excelență, obținute de Lotul național de meserii al României la Olimpiada WorldSkills
Ovidiu Sebastian și Mihai Cosma sunt cei doi tineri studenți la Mecatronică la Universitatea Transilvania din Brașov care au plecat acasă cu două medalii de excelență. Au muncit ani de zile pentru rezultatul obținut.