Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Evaluarea Națională: punctaje acordate greșit la unele întrebări-grilă. Ministerul anunță măsuri

Publicat de: Bianca Chirilă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.

„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.

Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.

„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE