Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eurovision 2024. Rezultatele votului național din Italia, publicate din greșeală. Cum explică televiziunea publică gafa

Postul public de televiziune din Italia (RAI) și-a prezentat scuzele, vineri, după ce a dezvăluit din greșeală rezultatele voturilor interne pentru semifinala concursului Eurovision 2024, dând vina pe o defecțiune tehnică, relatează agenția Reuters.

Eurovision este cel mai mare eveniment de muzică live din lume. Artiști din 37 de țări participă la ediția organizată în acest an la Malmo, Suedia, iar 26 dintre ei vor să câștige marea finală care va avea loc sâmbătă seara.

La finalul emisiunii de joi, televiziunea italiană RAI a afișat ceea ce consideră a fi rezultatele provizorii ale votului, indicând faptul că artista Eden Golan, reprezentanta Israelului, a fost favorita italienilor, după ce a obținut peste 39% din voturi.

Regulamentul Eurovision prevede că astfel de informații nu pot fi publicate înainte de marea finală.

"A fost o problemă tehnică care a dus la afișarea eronată în grafică a unor date - în întregime parțiale - ale votului național italian", a transmis televiziunea italiană RAI, într-un comunicat, prin care și-a cerut scuze organizatorilor Eurovision.

Greșeala a devenit subiect de discuții pe rețelele de socializare, pe fondul controversei privind participarea Israelului la concurs și asigurarea unui loc în finală.

Organizatorii Eurovision au rezistat solicitărilor de excludere a Israelului din cauza campaniei sale militare din Gaza, declanșată de atacul Hamas din 7 octombrie, argumentând că acest concurs este un eveniment apolitic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE