Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Europarlamentarul Daniel Buda, despre comasarea alegerilor. ”Nu există niciun impediment legal. Decizia e una politică”

Alegerile europene pot fi comasate cu cele locale deoarece, din punct de vedere legal, nu există niciun impediment, a declarat eurodeputatul Daniel Buda. Liberalul a precizat că decizia comasării alegerilor este una ”eminamente politică”, iar, în opinia sa, trebuie luată cât mai repede.

”Partidele politice (...) trebuie să ia această decizie undeva în două săptămâni, pentru că, dacă nu, atunci o să avem nişte dificultăţi majore, de a armoniza totuşi aspectele legislative, în sensul că sunt nişte etape cu care se anunţă alegerile, şi europarlamentare, şi cele locale, ş.a.m.d. De aceea este foarte important ca această decizie să fie luată de îndată, până la urmă să ştie şi partidele ce au de făcut", a declarat europarlamentarul Daniel Buda, conform Agerpres.

Parlamentarul european susține că nu există riscul ca alegătorii să fie puşi în dificultate din cauza numărului mai mare de buletine de vot în urma comasării. Buda a motivat că în prezent, există şapte state europene în care au loc şi alte tipuri de alegeri odată cu alegerile europarlamentare.

”Din punct de vedere al oportunităţii, sigur că totdeauna spunem noi că democraţia costă. Costă democraţia, dar dacă poţi să nu ai aceleaşi cheltuieli sau există cheltuieli pe care le poţi evita, de ce să nu faci această chestiune?", a menționat europarlamentarul PNL, conform sursei citate.

Alegerile locale, comasate cu cele europarlamentare. Daniel Buda: ”Niciun alt tip de alegeri nu se completează atât de bine”

În opinia lui Buda, comasarea celor două tipuri de alegeri reprezintă "cea mai bună ocazie pentru clasa politică din România de a pune pe masa alegătorului din România care îi sunt viziunile şi opţiunile pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea şi modernizarea României".

”Niciun alt tip de alegeri nu se completează atât de bine ca alegerile locale cu cele europarlamentare, legat de ceea ce înseamnă dezvoltare a comunităţilor la nivel naţional", a concluzionat eurodeputatul PPE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE